Nordlys

Som overskriften sier har vi sett nordlys, vi ble i grunn overrasket over at vi skulle få se nordlys på denne årstiden. Første kvelden var det en grønn lysbue som strekte seg over himmelen i flere timer. Søndag var det fullmåne, den lyste opp landsskapet. Gutta gikk ut en tur og kom rakst inn igjen og fortalte at det var nordlys ute, vi gikk ut for å se. På himmelen var det et fantastisk fargespill i grønt og av og til oransje/rosa. Lyset blafret over himmelen, av og til svakt andre ganger kraftigere. Vi sto ute og så på lenge og i flere omganger utover kvelden. Heldigvis fikk vi tatt noen bilder av nordlyset:-)

Nordlys

Gutta har kost seg veldig siste uken. Bak garasjen fant de den gamle vaskemaskina (den som vi brukte sist vi var her). Den har de bygd om til områdets kuleste olabil, i følge noen av elgjegerne som er her. Elgjegerne kaller den washmobil:-) Den er kjørbar og har allerede blitt kjørt flere runder på campen:-)

Washmobilen

Anders og jeg har fisket en del de siste dagene, for det meste får vi noen fisker. Av og til er vi så heldige å få gjørs, men for det meste får vi gjedde. Anders driver fortsatt og fanger steinsmett og smålaker, ser ut til at det aldri blir tomt…

Elgjakta pågår fortsatt, denne elgoksen ble observert noen dager i forvegen. Arild bestemte seg for å dra ut å lokke for å se om han kunne få sett den. Han ble med ut på jakt tidlig på morgenen. De satte seg inne på land, ikke langt fra sjøen og begynte å lokke. De hørte ingenting, men plutselig etter ca en halv time kommer det en elg løpende, han passerer dem på kort avstand og løper ut til sjøen (han var nok på utkikk etter kua han trodde han hørte). Der stoppet han og jegeren fikk god mulighet for å skyte og skjøt den. Den ble fraktet tilbake til campen med båt og Anders var med å flå den.

Elgokse

Elgfall

Anders flår elg

Gutta og jeg går fortsatt turer langs vannkanten, vannstanden fortsetter å synke så det blir bare enklere og enkklere å gå. I dag var det så fint vær at vi bare måtte ut på tur:-)

Eirik balanserer på en stokk ute i vannet

Anders ser etter steinsmett

Har så mange fine bilder av soloppgang og solnedgang at jeg bare måtte ta med et bilde denne gangen også:-)

Gårdagens soloppgang

Reklamer

2 responses to “Nordlys

  1. Esther Øverli

    Dette hæres spennende ut. Vet dere Hvilken dato dere kommer til Norge igjen? vennelig hilsen Esther

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s