Elgjakt, rein, gaupe og ulv

Den siste uka har Arild vært med på elgjakt. Han har da dratt tidlig om morgenen og ikke kommet tilbake før etter det har blitt mørkt . For det meste har de vært ute på sjøen og jaktet. Han bruker fotoapparatet flittig og har tatt mange fine bilder av det de har sett slik at vi andre også kan få gleden av å se. Den ene dagen de var ute kjørte de argo, de hadde vært ute hele dagen uten å se noe, men når de bare hadde igjen noen hundre meter til campen fikk de se et dyr som satt rett foran dem. Det var ei lita gaupe som satt og kikket på dem, de stoppet og så på den, etter en stund reiste den seg opp og gikk sakte ut i skogen.

Gaupe

Dagen etter var de ute på sjøen, etter å ha kjørt en stund fikk de se et dyr som svømte. Etter å ha brukt kikkerten flittig en stund fikk de se at det var en reinsdyrbukk. Han svømte fra en stor øy og inn til fastlandet, kanskje på utkikk etter damer???

Reinsdyr som er ute og svømmer

På tur opp fra vannet

Senere på dagen så de den igjen.

Men nå er det nå en gang elg de er ute etter, under elgjakta her er det veldig vanlig å lokke på elgen for at den skal komme fram. En fordel da er hvis man vet om noen elgkuer, for nå er elgoksene i brunst og veldig interessert i kuene… Så oftest kjører de båt til en bukt eller legger til et sted litt nære land og begynner å lokke. Hvis de da har flaks kommer det fram en elgokse (her jakter man kun på elgokser). De bruker også kikkerten flittig i håp om å kunne se elg på land. Arild og de han er med har fått sett elg flere ganger, den ene gangen så de faktisk en elg som svømte fra fastlandet og over til en øy, en strekke på ca 2 km!

Elg på svømmetur, ser ut som en fjorokse

På tur opp på land

Samme dagen dro de inn i en bukt for å lokke, etter en lang stund kom det ut en elg, den vasset ut i vannet og lurte nok veldig på hva slags elgku dette var. Den nappet og spiste litt mens den vasset utover. Til slutt var den bare 30-40 meter fra båten.

Denne elgen drev stadig og kikket bakover mot skogen så det var tydelig at det var noe der. Jegerne og Arild kikket speidet ivrig mot skogen i håp om å få se dyret som var der. Etter en liten stund kom en stor elgokse ut av skogen, den stod og kikket litt før den gikk ned til vannet. På veien ned dit feide den geviret mot noe buskas. Den lurte nok også på hvor kua han hørte var. Jegerene gjorde seg klar til å skyte, men fikk aldri helt taket på den, dessverre.

En flott elgokse

Kvelden etter fikk de igjen se elg, disse ble også lokket fram.

En liten og en stor elgokse

Anders studerer et av elggevirene

En annen dag de var ute på sjøen fikk de høre ulvehyl bak en odde, de kjørte rundt odden og var kommet et godt stykke ut i neste bukt da ulvene hylte igjen, de kjørte mot lyden og etter en stund fikk de se tre ulver som rotet rundt i vannkanten. Jegeren gjorde seg klar og spenningen steg etterhvert som de nærmet seg, ville ulvene forsvinne før de kom på skuddhold?En lang stund var de borte i sivet før en av dem dukket opp igjen, skuddet gikk og ulven datt med en gang. Det var en meget fornøyd jeger som vasset inn mot land. Ikke nok med det, etter en lang lunsj og noen kilometer fikk de se ulveflokken igjen og også denne gangen var han heldig og fikk en ulv. Ulven blir regnet som et ettertraktet trofè, og det er svært sjelden det blir skutt ulv under elgjakta.

Ulv

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s