Ut på tur, møte med bjørn igjen

Vi har sett på kartet at det skal ligge noen sjøer noen kilometer inn i skogen her, disse fant vi ut at vi skulle prøve å lokalisere. Vi pakket med oss litt mat og drikke og startet argo’n og rhino’n. Skogen her er full av cutlines, dette er «striper som er hogd/ryddet for skog i forbindelse med olje/gass leting, de ble ryddet på 60-70 tallet. Vi hadde sett at en cutline gikk i den retningen vi skulle og valgte å følge denne. Det var tydelig at det var lenge siden noen hadde vært her for mange steder var det så tett skog at motorsaga måtte startes for at vi skulle kunne ta oss fram.

Litt vel tett skog til å kjøre i, men motorsaga rydder vei

Litt tett, men vi kom oss fram:-)

Turen var relativt humpete, for mye av tiden kjørte vi over store tuer, små myrhull og trær som hadde bikket. Men både rhino’n og argo’n tar seg veldig godt fram i terrenget. Etter å ha kjørt en god stund forlot vi cutlinen, og vi valgte da å sette igjen rhinoen og fortsette med argo’n. Argo’n er utstyrt med belter og tar seg fram både på land og i vann.

Gutta på tur

Etter en stund fikk vi se at det glimtet i vann gjennom trærne og vi fikk se den første sjøen. Gjennom skogen kunne vi også se den neste sjøen. Det var kjempefint:-)

Det første av vannene vi kom til

Vi kjørte langs kanten på en bekk som beverene hadde bygd dam i, av den grunn var det både tuete og bløtt/gjørmete. Greit med kjøretøy som tar seg fram da.

Beverdam

Etter noen hundre meter langs bekken kom vi til den største sjøen, her var det massevis av ender og et svanepar. Her satte vi oss ned og slappet av en stund.

Skjeand

Turen tilbake gitt radig, vi hadde jo allerede hogd oss vei og visste hvor vi skulle kjøre. Men bare et par hundre meter fra campen nådde vi igjen vår venn svartbjørnen, han hadde tenkt seg på besøk til oss så det ut til. Men han gikk ut av veien og noen meter inn i skogen. Der sto han og så på oss en stund før han svingte litt til siden og tuslet bortover skogen. Etter retningen den tok så det ut til at den kunne komme ut på veien igjen rett bak svingen. Vi gikk raskt bortover mot der vi trodde han skulle komme, og jammen kom han ikke ut omtrent der vi håpet. Han begynte å gå mot oss, Arild plystret så han skulle bli obs på oss. Bjørnen stanset og sto lenge og så på oss før han tuslet inn i skogen igjen.

Svartbjørn

Måtte sjekke om det var noe spiselig på kanten

Vi kjørte de siste meterne til campen og gikk inn for å lage mat.Vi kikket jevnlig ut av vinduet for å se om bjørnen skulle komme. Arild skulle en tur ut og hente noe, han kom raskt tilbake og sa at bjørnen var rett utenfor hytta, og ganske riktig bare en meter fra hytteveggen sto han. Han tuslet vekk når vi kom ut, men gikk ikke langt unna. Vi fulgte han på 30-40 meters hold gjennom hele campen. Han gikk rolig og ble slettes ikke skremt av at vi var der. Tilslutt prøvde vi å skremme den bort, vi kan jo ikke ha en bjørn gående rundt her. Han gikk da inn i skogen og ble borte.

Svartbjørn

Reklamer

2 responses to “Ut på tur, møte med bjørn igjen

  1. Litt av et «husdyr» dere har fått. Imponerende med slik nærkontakt, tydelig at den er vant med å finne mat der det er folk. Men du….prøvde ikke Anders å fiske i de nye vannene? Er det for slags tull????

    • Heisan Siv:-) Relativt hyggelig med bjørn rundt oss, men og litt problematisk. Prøver å jage den unna, så får vi se. Den er nok ikke vant verken til mennesker eller å finne mat her, men det er mange spennende lukter her. Den er av natur nysgjerrig og den har ikke mange naturlige fiender, så den er på et vis «kongen» i skogen her.
      Og, joda Anders hadde med seg fiskestang, men det var altfor mye vannplanter og grunt der, men vi har da heldigvis fiskeplass rett utenfor her da:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s