Bjørn på besøk

For noen dager siden så Arild og jeg etter tørrtrær til ved bak garasjen, plutselig får Arild se at det kommer en bjørn omtrent 30 meter fra oss. Den svinger bortover mot der vi står, men så får den nok ferten av oss og går inn i skogen igjen. Vi hadde jo selvfølgelig ikke med oss kamera, men opplevelsen er jo like stor for det. Vi hentet gutta og kamera og gikk oss en runde på campen, men så ikke noe mer til bamsen….

I går skulle Arild en tur opp til flystripa, han har ordnet til et åte oppå der og skulle dit for å sjekke om det hadde vært noe der. Da han kom opp dit fikk han se et svart dyr komme gående mot han. Det var en bjørn, den syns nok denna gubben så litt skummel ut så han bestemte seg for å krysse over flystripa. Den ble aldri skremt, den bare luntet rolig avgårde.Da den kom til skogkanten snudde den seg og så på Arild en stund før den tuslet inn i skogen.

Bjørn på flystripa

Svartbjørn

På et kart fra 1950-tallet er det avmerket flere hytter ved Indian Cabins, disse er ikke avmerket på nyere kart, så dette måtte vi jo selvfølgelig undersøke. Indian Cabins ligger som tidligere nevnt i et av de to indianer reservatene som er ved sjøen. De siste bofaste indianerne flyttet derfra på femti-tallet. Vi hadde ved tidligere turer dit sett en gammel hytte rett ved der de nye hyttene er satt opp, samt en litt lengre opp i elva. Vi dro av gårde, og bestemte oss for å sjekke ved den hytta vi hadde sett oppe i elva først. I følge kartet skulle det ligge fire hytter der. På den ene hytta var taket rast ned, mens de andre var det bare tuftene og vedovnen igjen av.  Hyttene var meget enkle med jordgulv, møbler av trekasser og hjemmesnekrede brisker (sengebenker). De var laftet uten meddrag og sprekkene mellom stokkene var tettet med leire.

Vi fortsatte litt til oppover elva til vi kom dit hvor den deler seg i mange «armer», her er det masse siv og tydeligvis supert for endene. Vi så flere hundre ender som fløy opp rundt oss.

Stokkender

«Cat-tailes»

Øst for de «nye» hyttene står det en gammel hytte som taket er delvis nedrast på. På kartet var det avmerket åtte hytter, de skulle ligge i to rekker bortover i skogen. I den første rekka fant vi tre hytter, to delvis nedraste og en hvor det bare var igjen tuftene. Innimellom noen trær fikk vi se to store gamle båter. Det var tydelig at de hadde brukt elva og sjøen på den tida og.  I den andre rekka fant vi to hytter, det var bare tuftene igjen av dem.

Gammel båt

På tur nedover elva fikk vi se noe som rørte seg ved elvekanten. Det var en mink som var ute på tur, den ble litt overrasket over å se oss, og måtte nok prøve å finne ut hva vi var for noe. Det fine med det var at vi kom ganske nærme den, før den stakk inn i graset. En liten stund etter så vi den noen meter lenger opp i elva. en artig liten fyr:-)

Mink

På tur tilbake til campen var det en flott solnedgang.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s