Høst og nært på elg

Som overskrifta sier har vi virkelig begynt å merke høsten. Fra drøyt 20 grader først i uka og via tordenvær og dagtemperatur rundt 10 grader samt regn. Da var det bare å finne fram ullgenser, støvler og jakker.  Løvet har begynt å skifte farge, og med vind begynte jammen noe å falle av også. Lettelsen var derfor stor i går efta da sola kom igjennom skyene, og fikk gradestokken over 15 grader igjen:-)

Hakkespett og høstfarger

For noen dager siden fikk jeg se at vi hadde hatt nattlig besøk. Det var merker etter poter i grusen nede ved sjøen. Det var jammen en ulv som hadde vært innom en snartur!Det hadde en stund ligget en tørr gjedde nede ved sjøen, den var det nå bare hodet igjen av:-) Bare så synd vi ikke fikk sett ulven…

ulvespor

Vi driver fortsatt og fisker, vi får jevnt med fisk, men har liksom ikke fått den aller største gjedda ennå, men vi er ute og fisker flere ganger i uka. Ofte bare rett utenfor her, andre ganger drar vi litt lengre.

 

Fornøyd fisker:-)

 

Badesesongen er ikke helt over selv om den virkelig synger på siste verset. Gutta er ikke så nøye på badetemperaturen som oss voksne, så de bader enda. Har vært flere turer opp til stranda «vår».

Herlig badeliv:-)

Mens gutta drev og badet kom det jammen en ørn som så noe fristende i vannet rett ved der vi var. Den prøvde flere ganger å få med seg det som lå der, men fikk det ikke til. Siste gangen den prøvde ville den ikke gi seg, den landet i vannet og innimellom var det bare hodet dens som stakk opp. Den bakset med vingene slik at den kom seg nærmere land, men bare 10 m fra land ga den opp og bakset seg opp fra vannet og opp i et tre. Der satt den og tørket vingene sine. Vi sjekket etterpå hva den prøvde å få tak i, det var ei gjedde på ca 2 kg, ikke rart at den var litt tung å løfte opp av vannet…

Ørn som skal ta noe i vannet, gutta i forgrunnen

inn for landing

 

Elgkua og kalven ser vi av og til ute på øya. Her om dagen bestemte vi oss for å se litt nærmere på dem igjen. Vi satte oss i båten og kjørte over til øya. Vi fulgte sivkanten bortover en god stund til vi kom så nærme som ca 70 m. Da var det så grunt at Arild måtte bruke åra å dytte oss bortover. Det fine med det var at vi forflyttet oss veldig stille. Kalven syns nok vi var litt vel nærgående og gikk inn på land. Kua følte seg ikke særlig truet av oss, så hun bare fortsatte å spise. Vi kom på ca 40 m, der satt vi i båten og så på elgkua. Etterhvert kom kalven også tilbake og begynte å spise den også. Vi kunne høre at de tygde på vannplantene de tok opp. De «dykket» hodet så langt ned som til over øynene for å få tak i godbitene. Vi satt sikkert en time og så på dem til de var ferdig med å spise og tuslet inn til land. En stor opplevelse:-)

Dypdykk etter godbiter

vannliljer er nok av favorittene

ku og kalv

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s