Skolestart

Som overskrifta sier har vi også på Tapawingo hatt skolestart. Det er en veldig liten skole med kun to elever, de går i femte og sjuende klasse. Vi har med skolebøker hjemmefra og har begynt å jobbe litt med stoffet i dem. Skoledagen er ganske komprimert, uten friminutt, så da tar det ca 3 timer hvis gutta jobber effektivt. I tillegg til de vanlige fagene har de jobbet med en power point presentasjon om skogbrann, de fullførte dem nå på fredag, og de ble ut fra mitt ståsted  kjempebra.

skolestart

På onsdag fant vi ut at vi skulle ta oss en tur oppover mot en av øyene oppi her, litt for å se hvordan skogbrannen hadde utviklet seg (det var mye mere røyk så det var tydelig at det brant mere igjen). Vi kjørte opp mot en øy hvor vi og Paulsen var en del ved den vinteren vi var her, og bestemte oss for å gå i land.

Øya vi var på, den svarte skyen over øya er røyk fra skogbrannen

På øya bor det, det virker i alle fall sånn, en måkekoloni. Det lå rester av fisk mange steder, og steinene var hvite av måkeskit. På øya er det en del viekjerr, disse var helt grå og alle bladene var spist opp, når vi gikk litt nærmere kunne vi se at det var fullt av gule og svarte larver over alt, de hadde mer eller mindre spist opp alt av blader på øya, kun gress var igjen. Det var larver over alt, virket som om det var flere tusen larver.  Gutta plukket opp en del av dem og tak dem med hjem for å prøve å «dyrke» de frem til å se hva de blir til som voksne. De fant også noen brune og svarte larver. Så nå har vi et glass på kjøkkenbordet med blader og larver oppi, de første har allerede blitt til pupper.

Håndplukkede larver

Eirik studerer larver

Vi så også en gjeng med ender som helt tydelig hadde funnet noe godt under vann, de spiste og koste seg og hadde svært lite lyst til å flytte på seg så vi kom ganske nærme.

Stokkender

En måke som holder på å sluke en lake den nettopp har tatt

Etter et par dager med gråvær som ga oss en følelse av at det var høst kom sola tilbake i går, utpå eftaen bestemte vi oss for å dra opp til den gamle vedplassen vår. På turen opp dit fisket vi litt, var ikke det helt store bettet, men vi fikk en gjedde som vi slapp uti igjen. På den gamle vedplassen var det rester etter bålene vi hadde der på vinteren, vi gikk bortover til der gutta fant en bekk høsten for to år siden, den hadde tørket mer eller mindre inn. Eirik og Anders fant en flekk på stranda der det var fin sand utover i vannet, de og var klare for å vasse med en gang. Etter å ha vasset utover fant de ut at vanntemperaturen var så bra at det fristet med et bad, og selvfølgelig fikk de lov til å bade. De løp fornøyde utover og badet i over en time, det var slettes ikke dypt der, men hva gjør vel det? Det ble en herlig avslutning på uka:-)

Langgrunt

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s