Ut på tur:-)

Vi er en del ute på tur, på dager hvor det er vindstille, eller lite vind prøver vi å passe på å dra på båttur. Det er sjelden vi er ute på ekspidisjoner på beina, da skogen her er veldig tett, og undervegetasjonen består av blant annet villroser.

For noen dager siden var det mer eller mindre vindstille og vi bestemte oss for å dra til et indianerreservat i østenden av sjøen, der det ligger noen hytter som finnen Anders Lønnqvist, har hjulpet til med å sett opp. De kalles Indian cabins og består av  noen flotte tømmerhytter. Dette området er i flere hundre år brukt av indianerne, stammen som hører til her er, Denetha. De var tidligere nomader som flyttet rundt i området her. Opprinnelig bodde de i tipier, fra begynnelsen på 1900-tallet begynte de å ta i bruk tømmerhytter.

På veien dit fikk vi se en enslig svane, den hadde svart nebb og kalles trumpeter swan. Vi kom ganske nærme før den bestemte seg for å fly.

Trumpeter swan

Etter å ha kjørt noen minutter til får vi se noen store brune dyr som står i vannkanten og beiter på vannplanter, det er en elgku og  kalv. Kua er nok litt skeptisk til brummingen fra motoren og båten som kommer stadig nærmere, så hun trekker seg sakte mot skogen. Kalven derimot bryr seg lite om oss, den er mere opptatt av å spise litt, pluss se på dette rare som nærmer seg. Etterhvert finner den ut at den skal følge mors eksempel, og tusler inn på land og inn i skogen.

Elgku og kalv

Etterhvert kommer vi til elva som går opp mot Indian cabins, på grunn av den lave vannstanden er det grunt i utoset og vi må stake til vi kommer opp i selve elva. Etter noen hundre meter retter elva seg ut og der ligger hyttene.Vi går i land og rusler litt rundt på området ved hyttene.

En av hyttene innvendig

En av de gamle hyttene

Vi bestemmer oss for at vi skal gå en tur inn i skogen . I akkurat dette området er det sandgrunn og «cutlinen» er tørr og fin å gå etter. Vi hadde håpet å finne noe bær der, men det fant vi lite av. Det blir nok etterhvert en del tyttebær der, men den var ikke moden enda. Skogen her består av store, fine furutrær. Vi gikk vel 2-3 km innover skogen før vi snudde, på turen så vi ingen dyr, men vi så mange spor etter bjørn, ulv, elg og hjort. Det vil si vi så et slags dyr, gutta fanget frosk:-)

Ut på tur, aldri sur:-)

Frosk

På lørdagskvelden bestemte Anders og Arild seg for at de skulle dra over til øya som er tvers over bukta for å se om de kunne se noen dyr. Steve har fortalt oss at det er caribou (reinsdyr) på øya og det hadde de lyst til å se. De gikk i land i en liten vik og gikk stille innover i skogen mot et lite parti med skogbevokst myr som de visste om. Der er det såpass åpent mellom trærne slik at det er enklere å se/oppdage eventuelle dyr. De snek seg langsomt mot vinden og etter noen hundre meter fikk de øye på rumpa til et reinsdyr som beitet. De stod rolig og etter en liten stund kom hele dyret frem, da det klikket i kameraet oppdaget det dem. Det så ut til å være ei gammel simle som nok hadde vært uheldig å miste geviret på den ene siden. Reinsdyret skjønte ikke helt hva Arild og Anders var så det gikk noen meter nærmere dem, mens det stirret nysgjerrig på dem. Det stoppet opp og etter en liten stund dro det avgårde i fullt firsprang. Arild og Anders kom hjem meget fornøyde med det de hadde opplevd på turen.

opptatt med å spise

Woodland caribou, er en minst tallrike underarten av caribou i Canada. Det er såpass få igjen av dem at de er fredet for jakt.

Et par kvelder senere bestemte Arild seg for at han skulle ta seg en tur til, i håp om at han skulle få se flere reinsdyr. Han gikk i land i den samme vika og listet seg inn i skogen. Denne gangen hadde han ikke samme hell som sist, men nesten tilbake ved båten ser han masse hvit fuglemøkk på bakken, det aner han at det er et ørnereir i nærheten, så han går og titter opp i trærne. Plutselig bakser en stor fugl avgårde foran han, og lander etter 8-10 meter, det er en halvstor ørneunge! Arild ser etter en åpning i buskaset så han skal få tatt bilder, da han plutselig får se en ørneunge til som sitter og «trykker» bak ei gran bare 3-4 meter unna. Han tar en del bilder av dem før han går tilbake til båten.

Ørneunge

Skarpt blikk

skarpe klør

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s