Bjørn og mere skogbrann

Endelig fikk vi se bjørn. I går kveld skulle jeg gå meg en tur ned til brygga, jeg kastet et blikk over bukta og fikk se et svart dyr som tuslet rundt ved vannkanten. Jeg ropte opp til Arild, han tok med kamera og kikkert, og fortet seg ned for å se han også. Nå var jeg sikker på at det var bjørn jeg så, og med kikkerten så jeg den enda bedre. Vi satte utpå båten, men før vi kom noe særlig nærmere hadde den tuslet inn i skogen igjen.

Svartbjørn

For et par dager siden tok vi atter turen opp til området med skogbrann for å se hvordan det hadde utviklet seg. Det var vindstille og sol så alt lå til rette for en fin tur. Siden sist vi hadde vært der har det vært kraftig vind, og vi hadde fått beskjed om at den hadde utvidet seg kraftig. I følge tallene til SRD så har brannnens areal økt ca 6 ganger siden sist vi var der. Det var tydelig selv på lang avstand at mye skog hadde brent, flere steder hadde det brent helt ut til sjøen, mens det lå igjen noen små grønne lunger her og der. Vi kjørte inn til land der det fortsatt røyk en del, og det stod igjen noe grønn skog. Det knitret og sprakte og vi kjente varmen fra bakken og vegetasjonen.

Røykfullt i skogen

Vi fulgte strandlinja bortover og fikk se ferske ulvespor i sanda, de hadde helt tydelig fulgt stranda for å komme vekk fra brannen. Vi så også helt ferske bjørnespor, tydelig at det er greit å gå langs vannkanten. Vi håpet at vi skulle se dyr der det stod igjen skog ut mot vannet, fordi det er en sjans for at de blir fanget/innestengt av brannen, men vi så ingen.

Sporene til en liten ulveflokk

Ulvespor, hånda mi (Ellen) som sammenligning

Bjørnespor

Etter en liten stund bestemte vi oss for å sette oss i båten igjen og kjøre en tur for å se, det er både fasinerende og trist å se hvordan skogen ser ut etter at det har brent, det er som å se alt i svart hvitt, fargene er på en måte borte. Flere steder så vi flammene over tretoppene der de satte store grantrær i lys lue.

Brenner godt innpå her

Her er det ikke mer igjen som kan brenne

Vi fisker også en del både fra brygga og fra båt. Anders er nok den som både har fått mest og størst fisk, noe som i og for seg er rettferdig fordi han er den som fisker mest. Men vi andre får også fisk i blant. I går kveld tok vi oss en tur over bukta til et sted vi hadde sett at det vaker en del, det virket som om det var bra bett, kanskje fordi det var tordenvær på gang? Vi fikk flere gjedder, men de slipper vi uti igjen. Arild var nok den aller mest fornøyde etter gårdagens fisketur. Han fikk for sitt vedkommende årets største gjørs,  1,8 kg:-)

Meget fornøyd med fangsten:-)

Hups!!!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s