Elg og hverdagsliv

Dagene suser av gårde og vi har allerede vært her en måned, heldigvis har vi igjen noen uker å være her enda, men føler at tida går veldig fort. Hva vi bruker dagene til er litt forskjellig, men vi stresser ikke og prøver å være flinke til å utnytte tiden vi har her. Vi er for det meste ute hele dagen, og det er nesten alltid noe å finne på, hvis ikke kan man jo slappe av å lese en bok.

På båttur i finværet:-)

Eirik og Anders har de siste dagene vært på insekt-, bille- og sommerfugljakt. Vi har vel på et vis tyvstartet naturfagtimene litt:-) Gutta løper rundt med håvene sine og fanger mange forskjellige eksemplarer, vi skulle hatt med oss en bok så vi kunne finne navnene på de forskjellige, men det tenkte vi ikke over før vi dro hit… Det er jo morsomt og spennende uansett.

Gutta ute på «jakt»

Her har de fanget en gresshoppe

Her er den foreløpige samlinga til Eirik og Anders

Arild og gutta prøver seg også litt som båtmotormekanikere, Eirik og Anders hjelper til så godt de kan, mens Arild forteller dem litt hva de skal gjøre. Etterhvert begynner de å få litt dreisen på det, og er til god hjelp. Stort sett får de reparert det meste, mens noe må stå på vent til det kommer inn deler.

Båtmotormekanikere

Jeg (Ellen) driver og pusler med litt ved, nå er det kapping og kløyving som står på programmet, jeg ta litt hver dag, så til slutt blir jeg nok ferdig:-)

Vedkapping

Gutta har med seg datamaskinene sine, så noen timer i uka går med til å spille bl.a. Mindcraft. De spiller også en del kort og monopol, det gjør de i det de kaller spillehytta (et slags lysthus som ligger omtrent midt i campen).

Eirik sitter på terassen vår og spiller

Gutta spiller kort

Anders bruker mange timer nede på brygga fortsatt, stort sett får han flere fisker hver dag, men det er også andre ting han får på kroken. En dag fikk han en fiskesnelle, han har fått haugevis med fortommer ,og i dag fikk han et helt fiskeskrin på kroken! Inni fiskeskrinet var det til og med en levende fisk, en liten steinsmett:-) Skrinet var nesten som en skattekiste med massevis av fiskeutstyr.

Fornøyd med fangsten:-)

Anders undersøker fangsten

En kveld han var nede på brygga kom han løpende opp til oss og fortalte at han så to elger på øya rett over her, vi tok med kamera og kikkert og ble med han, og ganske riktig ute på øya gikk det to elger i vannkanten, en ku og en kalv. Vi bestemte oss for å ta båten for å dra over å se på dem, vi kjørte over mot øya for så å følge sivkanten langs øya bortover mot der vi hadde sett dem. Heldigvis var de der enda, vi kom ganske nærme. De kikket på oss en stund før de sakte gikk inn i skogen.

Elgku og kalv i sivet

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s