Skogbrann på nært hold

Da vi våknet i dag var det sol og vindstille, og alt lå til rette for båttur. Vi bestemte oss for å ta turen opp til skogbrannen som startet for tre dager siden. Den har sansynligvis startet etter et lynnedslag, noe som er en vanlig årsak. Denne brannen ligger også på sørsiden av sjøen og er ikke noe problem for oss, bortsett fra røyken da selvfølgelig. Vi pakket med oss mat og la i vei sørvestover.

Blikkstille vann og blå himmel med et lett røykslør

Etter en drøy halvtime begynner vi å nærme oss, det ser ut som om brannen er litt unna strandlinja og at det skal bli vanskelig å komme inntil brannen. Vi sitter og kikker en stund og får se at det er røyk innerst i en bukt, vi setter kursen dit. Etterhvert som vi kommer nærmere får vi se at det er nybrent skog helt ut mot sjøen, vi legger til rett ved og tusler bortover stranda. Inne i skogen ser vi røyken stige opp her og der. Alt er svartbrent, til og med mosen er aldeles borte, kun aske og delvis brente trær står igjen. Det rare er at innimellom står det igjen lommer med skog hvor ilden ikke har fått tak. Vi hører det knitrer og stadig vekk ser vi flammene blusse opp, undervegetasjonen består av mose og pors. Innimellom ser vi grantrær bli borte i et flammehav for så å stå ribbet tilbake. På grunn av at det brenner nede i bakken faller det stadig trær ned fordi røttene er brent over. Rundt oss stiger røyken grå og svart opp mot himmelen.

Brent skog møter ubrent skog

Gutta i røyken.-)

Etterhvert er det tid for lunsj, selvfølgelig må vi varme rundstykkene over flammer fra brannen, smaker godt med varmt rundstykke og smeltet ost:-) Føles litt spesielt kan man si…

Arild varmer rundstykker over flammene

Nam nam

Gutta koser seg med varme rundstykker

Etter at vi har spist og vi har gått oss en runde til for å se på brannen, setter vi oss i båten for å returnere til campen. Vinden har økt på litt og vi ser tydelig at det ryker kraftigere fra brannen ,røyksøylene som velter opp tyder på at det brenner kraftig flere steder.

Turen tilbake går fint, og vi kommer tilbake med mange inntrykk etter en spennende dag i/ved  skogen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s