Hverdagsliv, og litt av hvert

Her fortsetter sommeren med det samme fine været, har regnet ut at gjennomsnittstemperaturen (midt på dagen) for de siste 26 dagene er 29,2 C. På lørdag kveld og natt hadde vi et skikkelig tordenvær, det kom 18 mm regn så nå er det litt mindre tørt her. Aberet med tordenværet var at det startet to nye branner, de er heldigvis på andre siden av sjøen. Vi dro opp dit i kveld for å se om vi kunne komme nær den ene, men på grunn av store bølger kunne vi ikke krysse over sjøen. Vi får prøve igjen en annen dag.

Anders i gang med å utføre «jobben» sin med å måle nedbør

Anders er fortsatt ivrig til å fiske, han har mange timer nede på brygga samt på båtturer med enten Arild eller meg (Ellen). I går hadde han virkelig lykken med seg og fikk to kjempefine gjørs, den største var 2 kg og  60 cm lang, den andre var 1,5 kg. Unødvendig å si at han var fornøyd:-) Han har og fått mange gjedder, de setter han uti igjen fordi vi er mest glad i å spise gjørs.

En kjempefornøyd gutt med stor fisk:-)

Enda mer fornøyd etter at han fikk fisk nummer to:-)

For et par dager siden hadde vi besøk fra brannfolkene igjen, de kom hit med helikopter denne gangen også. Det er stor stas med besøk når man ikke ser andre folk til vanlig, de oppdaterte oss blandt annet om situasjonen i forhold til brannene rundt her. Vi spurte om hva som skjer med viltet når det er så store branner som den vi har hatt i nærheten her, de sa at storviltet som elg, bjørn og reinsdyr stort sett klarer seg bra. De klarer å komme seg unna, mens småviltet er det verre med, de klarer ikke å forflytte seg raskt nok til å holde seg unna flammene.

Eirik og Anders sammen med brannfolka som var på besøk, John som står ved siden av Anders, har rød skjorte fordi han er fra Ontario (en annen delstat)

Eirik og Anders sjekker ut helikopteret

Vi har mange forskjellige dyr rundt oss, men de vi ser til daglig er søte og små. Vi har en ekornfamilie som vekker oss hver morgen med piping og skriking fordi de vil ha mat, ganske irriterende når klokka bare er 6.00…. De prøver å komme seg inn i hytta, men heldigvis er myggnettingen av metall:-)

Fru Franzen med sine søte små:-)

Oppunder taket på en av hyttene bor det også en gjeng, de er ikke fullt så søte…

Søte?, små flaggermus

Arild har vært flink og plukket en del bær, akkurat nå er det bringebæra som er moden, og lite kan vel måle seg med nyrørt bringebær på nybakt brød:-)

Gutta og jeg har til tross for varmen begynt å forberede oss på kalde høstdager. Vi har sånn smått begynt å hugge ved, vi har fått hjelp av beveren til å felle noen av trærne samt at vi har felt noen selv også.

Anders og jeg kapper treet passe langt slik at vi kan dra det opp med Rhinoen

Eirik og Anders i full gang med å kviste

Reklamer

2 responses to “Hverdagsliv, og litt av hvert

  1. Anita Lillestrøm

    Morsomt å følge med dere denne gangen også:-) Dere er jammen tøffe, og jeg er litt misunnelig på alt dere får oppleve. Kos dere masse!
    Anita:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s