Båttur og pelikaner

Torsdag var vi på båttur til Narrows, helt i andre enden av sjøen, 3 1/2 mil i luftlinje. Vi ordnet oss i stand onsdag kveld, fylte opp noen ekstra bensinkanner slik at vi helt sikkert hadde nok til å komme oss hjem igjen. Torsdag morgen pakket vi med oss mat nok for et par dager, man vet jo aldri, varme klær og drikke og la i vei. Vi brukte to båter for sikkerhetens skyld, samt at vi på den ene båten hadde to motorer i tilfelle en av motorene streiker. Det var strålende sol fra skyfri himmel og lite vind. Vi suste av gårde i god fart vestover sjøen.

Arild og Anders på tur:-)

Ellen og Eirik i fint driv, man ser røyk dra en av skogbrannene i bakgrunnen

Vi speidet etter om vi skulle se noen ville dyr, men det er nok for varmt for dem på dagen.Men etter å ha rundet Kirkness Island, den største øya, fikk vi se noen hvite store fugler på et steinskjær, det var pelikaner:-) Utrolig rare fugler:-) De har et vingespenn på ca 2,8 meter!

Pelikaner:-)

Arild og Anders studerer pelikanene

Vi hadde kjørt i ca 2 timer da min motor begynte å fuske og til slutt stoppe helt… Da var det bare å komme seg til land og prøve å fikse den, etter å ha prøvd å få skikk på den gav vi til slutt opp og satte på ekstramotoren vi hadde med. På grunn av at det ble en lang pause her, benyttet vi sjansen til å innta lunsjen:-)

Arild prøver å reparere motoren, den går , men veldig ujevnt…

Deilig lunsj i sjøkanten:-)

Etter en bedre lunsj og motorskifte fortsatte ferden mot Narrows, dette er et sted der sjøen er på sitt smaleste, etterpå vider den seg ut igjen og det er ca 1 mil til enden. Vi hadde tenkt å komme oss gjennom her, men det var dessverre for grunt, kun 30 – 45 cm dypt… Vi prøvde, men satte oss delvis fast i og valgte å snu. Må også nevne at pga lite snø samt lite eller ingen nedbør i sommer er vannstanden i sjøen drøyt 50 cm lavere enn normalt.

The Narrows

En annen ting med denne sjøen er at den er relativt grunn over det hele, og på sommeren vokser det vannplanter mange plasser, dette setter seg i propellen og man må stadig rense den…

Her skulle det bare vært en propell…

Ja ja, da var det bare å snu og sette kursen tilbake til campen. På turen tilbake fant vi ut at vi skulle kjøre på sørsiden av sjøen slik at vi fikk litt variasjon. Det begynte å bli godt utpå ettermiddagen og alle var sultne igjen, vi bestemte oss  for at det var på tide med middag. Vi kjørte inn mot en steinstrand hvor vi kunne ta en pause og spise.

Herlig middag (pølser) i flotte omgivelser

Etter middagen var det på tide å fortsette ferden mot campen, vi hadde fortsatt langt igjen å kjøre.Underveis fikk vi god sikt mot den største skogbrannen, det kommer fortsatt mye røyk og vi kunne se flammene innimellom.. Heldigvis holder skogbrannene seg i ufarlig område for oss, og utvider seg ikke så fort.

Ryker fortsatt godt fra denne skogbrannen

Eirik slapper av med en god bok:-)

Da vi nesten var ved Dog Island (ca 30 minutter fra campen) fikk vi se tett i tett med pelikaner på en steinøy. Vi nærmet oss sakte for å se hvor nært vi kunne komme, vi kom 15-20 meter fra dem før de begynte å lette. Plutselig var det pelikaner overalt.

Pelikaner i massevis

 

Hundrevis av pelikaner

Pelikaner inn for landing

Etter en god stund fortsatte vi ferden videre mot campen, det var godt å komme fram og kunne strekke på beina og ryggen etter en lang dag på tur:-)

Flott solnedgang

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s