Bursdag og litt til

På tirsdag var det en stor dag her, Anders fylte 10 år og det måtte jo feires:-) Han ble vekket kl 7.30 med bursdagssang, ballonger og pakker.

Trøtt bursdagsgutt:-)

Årsaken til at vi stod opp så tidlig var at Steve hadde foreslått at vi skulle ta oss en tur i skogen med argo (et slags amfibiekjøretøy med åtte hjul, man kan og ha på belter) og firhjuling. Vi pakket med oss mat, drikke og selvfølgelig myggspray og la i vei. I skogen her er det cutlines, og vi fulgte en av dem. Anders og Steve kjørte foran med argo’n, mens vi kjørte bak. Takket være at det har vært så lite regn kom vi oss greit forbi de første bløthullene, noen ganger måtte vi ta omveier gjennom skogen, men vi kom oss fram. Det var ikke noen dyr å se bortsett fra myggen som surret ivrig rundt oss.  Etter 8-10 km kom vi til en bekk med beverdam, her hadde vi ikke sjans til å komme over med firhjulingen, men Steve og gutta kjørte over med argo’n. Her valgte vi å snu da vi ikke kom videre med firhjulingen. Må også nevne at vi på turen så mye molte og at vi plukket med oss en del, så nå har Arild molte i fryseren.

Anders og Steve på tur

måtte ty til myggnett til slutt…

Molte

Når vi kom tilbake fant vi ut at det var så fint vær at vi bare måtte ta en fisketur, bursdagsbarnet var selvfølgelig veldig klar:-) Det var nesten helt vindstille da vi dro avgårde. Vi dro til vika der vi fikk bra med fisk for noen dager siden, både Andes og jeg fikk hver vår walleye, og alle fikk bra med smågjedder.

Fornøyd fisker

Eirik har spikket seg båt, denne synes gjeddene så fristende ut, Eirik satte på krok og jammen fikk han en gjedde:-)

Til slutt måtte vi jo ha bursdagsselskap med kaker og godis:-)

På mandag kveld var det et skikkelig tordenvær her, det lynte og tordnet nesten hele kvelden. Heldigvis fikk vi litt regn også, kom 8 mm på kort tid. I High Level og Zama fikk de ca 80 mm regn på tirsdag (her kom det ingen ting), så nå har de fått kontroll på skogbrannene:-) Det ryker og brenner litt fortsatt, området vi er i er klassifisert som et område der skogbranner ikke skal slokkes av økologiske hensyn (såfremt de ikke truer bebyggelse). Vi har hatt jevnlig kontakt med brannmanskapene for å kunne holde oss oppdatert, de har også vært innom her et par turer for å sjekke at alt har stått bra til.

Brannen i dag 21. juli

Anders har som «jobb» å sjekke regnmåler og rapportere det til skogbrannvesenet, som lønn for jobben har han fått sin egen uniformsskjorte, og er meget fornøyd med det!

Vi har fortsatt veldig fint vær med temperaturer rundt + 30 C på dagen, vi driver derfor med «lette» ting som å ta opp båter. Fiskesesongen er mer eller mindre over her så da trenger vi ikke så mange båter ute.

Anders og Arild tar opp båter

Eirik kompresjonstester båtmotorer

I dag har det vært nok en strålende dag, 34 grader i skyggen, nesten vindstille og sol. Vi bare måtte ut på båttur:-)

Finvær

Eirik nyter varmen:-)

Reklamer

2 responses to “Bursdag og litt til

  1. Nyt finværet, her har det kommet 200mm nedbør fra 1 – 20 juli ifølge Lise på jobb.

    • Vi yter finværet vet du, høres helt uvirkelig ut at det har kommet så mye regn. Får satse på at sommeren snart kommer til dere også:-) Hils til alle:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s