Mere skogbrann, bjørn og litt forskjellig

Dagene våre er fortsatt veldig preget av at det raser flere store skogbranner i nærheten av oss. De er fortsatt ikke særlig truende for oss, men vi har både sett flammer og røyk fra den største og nærmeste, vi har heldigvis mye vann mellom oss og den. Den største brannen er på sørsiden av sjøen og er estimert til å være ca 1175 kvadratkilometer, det er like stort som hele Elverum kommune! Denne brannen er fortsatt ute av kontroll. Det er også en brann på denne siden av sjøen, den er ca 15-20 km unna oss og er karakterisert som «beeing held», den beveger seg heldigvis lite, og med den vindretningen vi har nå blåser den vekk fra oss. Det er også mye røyk i lufta, som regel er det værst på morgen og bedrer seg utover dagen. Det er ofte så mye røyk på himmelen at sola ikke klarer å trenge gjennom, derfor er det et orange lys mye av dagen. På fredag kom det veldig mye aske med vinden, ikke særlig koselig når du vet at skogen rundt deg er knusktørr.. I dag har det vært så mye røyk at vi ikke har sett over til øya som er utenfor her, over dit er det ca 600 meter.  På grunn av alle skogbrannene rundt her har Steve, eieren av campen, kommet inn hit igjen. Han blir her til skogbrannfaren minker, dvs til det kommer regn av betydning. I dag fikk vi plutselig høre at det kom et helikopter, jammen landet det her. Ut av det kom to brannmenn og en pilot, de var ute for å sjekke om det sto bra til med oss. De gav oss (Anders)  i oppdrag å måle hvor mye nedbør det kommer og raportere det til dem.

Storbrannen på sørsida av sjøen

Røykstint, bildet er tatt fra brygga

Røyk fra brannen på vår side av sjøen

Sola midt på dagen i dag:-)

Anders sammen med brannmennene og piloten

Vi har satt opp viltkamera rett oppi skogen her, allerede etter to netter hadde vi fått en bra fangst på det:-) To forskjellige svartbjørner og en ulv hadde vært på besøk, det var mye mer enn vi hadde kunnet håpe på den korte tiden vi hadde hatt det oppe.

denne har nok vært i slåsskamp, har et stort arr på nesen pluss et sår ved det ene øyet

Ulv, den har lite pels om sommeren

Vi har også besøk av dyr inne på campen, de er heldigvis av det noe fredeligere slaget, men de gjør litt skadeverk på sin måte. Rundt om kring her ligger det flere trær som beverene har felt, de syns tydeligvis de har gjort en god jobb for de kommer stort sett hver kveld for å nyte delikatessen de har fått bikket:-)

Beveren på tur mot land

Her er beveren i full gang med å sikre dagens middag

På tur ned til vannet med «fangsten»

Hvithodeørner ser vi og en del av, noen ganger her på campen, men stort sett ser vi dem når vi er ute på tur med båten.

Hvithodeørn

Vi fisker fortsatt mye, det har ikke blitt de aller største fiskene enda, men det blir da fisk på nesten hver tur vi er på. I går kveld dro vi til en bukt på sørsiden av sjøen, der så vi plask etter gjedde og gjørs som jaget småfisk. Det var kjempespennende å fiske her, og rett som det var fikk vi noen på kroken.  Hver gang vi bestemte oss for å dra, vaket/plasket det en fisk i nærheten av oss, som vi bare måtte kaste på, det endte med at vi ble der til nærmere midtnatt…

Her har Anders en fisk på kroken:-)

Ellers koser vi oss og nyter dagene. Vi har fin temperatur, ca 25 – 30 grader på dagen, og fine temperaturer om kvelden. Tiden brukes til å spille dart, hesteskokasting, fotball, lese en bok, ja stort sett det man normalt gjør når man har ferie. Eiriks tå er heldigvis mye bedre så nå kan han være med på det meste igjen, begrenser seg litt ift å spille fotball, men ellers går det bra:-)

Anders, Arild og Steve spiller dart

Her «fisker» gutta med magnet ved brygga, blir litt fangst også:-)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s