Skogbrann og dagligliv

Da har det allerede gått noen dager, her er det veldig varmt. På tirsdag bikket gradestokken + 35 i skyggen midt på dagen, da er det jammen varmt altså. Orker nesten ikke være i sola i det hele tatt. Kveldene er også varme, kl 23.00 i går var det 26 varmegrader ute.

.På grunn av alle skogbrannene i området rundt her, er det ofte ganske røykfullt. Heldigvis er disse brannene foreløpig ingen stor trussel for oss, men vi følger utviklingen hver dag. Vi har dratt ut brannslangene og vannpumpene står klare til og startes (forhåpentligvis unødvendig, men greit å kunne spare tid hvis vi trenger det). Det er veldig tørt både i skogen og rundt inne på campen, så man må tenke seg godt om før man f.eks brenner søppel ( vi har en egen forbrenningsovn). Vi ble fortalt at i High Level har det i sommer kun fallt 8-10 mm regn….

Anders har tatt bilde av en av skogbrannene som raser rundt her

I går når vi våknet var det veldig røykfullt ute, utover dagen ble det bare mer og mer røyk, først dekket det deler av himmelen slik at sola så vidt lyste oransje gjennom skyene. Etterhvert dekket røyken hele himmelen og ikke en gang sola klarte å skinne gjennom. Det ble mørkt som sent på kvelden og en helt spesiell stemning, til og med fuglene ble helt stille. Inne måtte vi slå på lyset, men selv da var det mørkt. Dette varte i flere timer til vinden snudde og vi etterhvert fikk blå himmel og dagslys igjen. I dag er det mere lettskyet, men fortsatt røyk over hele himmelen.

Sola ca klokka 14 i går

Dette bildet er tatt ca 14.30 når sola begynte å trenge litt igjennom røyken igjen

Anders tilbringer mesteparten av dagen ute på brygga, der fisker han og koser seg. Han er naturligvis den som har fått både mest og størst fisk. Han fikk og den første walleyen (gjørs).Når det blir for varmt til han tar han seg et svalende bad

Anders fikk den første gjørsen:-)

Eirik spiller en del fotball, dart og monopol. Han har en evne til å vinne monopol, særlig over pappa (Arild). Mandag var han så uheldig at han sparket i en skarp stein når spilte fotball slik at han skadet stortåa si, blodet rant og neglen var brukket av helt nederst på tåa. Det var fryktelig vondt, men Eirik er en tøffing. Nå hinker han rundt på krykker (Vegard la heldigvis igjen sine).

Eiriks tå

Eirik hinker rundt, her er han på brygga

Om kvelden når vinden stilner ser vi noen store vak, da er det spennende å prøve fluestanga. Vi kan stå på området nede ved brygga og kaste for fiskene er ganske nære land. Jeg (Ellen) var så heldig å få en sik, eller tullabee som den heter ( en type sik som visstnok er full av mark). Arild fisket i flere timer uten hell, noe som gjorde det ekstra artig at jeg fikk en:-)

Meget fornøyd fluefisker:-)

Vi har og vært på noen få båtturer, i går kveld tok vi oss en tur oppover mot den gamle vedplassen. Vi gikk i land for å se om vi fant noen tegn til at vi hadde vært der, og det gjorde vi:-)

Her er en av bålplassene vi hadde når vi hugde ved på vinteren

 

Her har Eirik funnet igjen skiltet han laget for 1 1/2 år siden

 

Vi har ikke sett så mange dyr enda, det er nok litt varmt for dem, men vi har da sett noen. Rundt omkring inne på campen ser vi søte små harer, de hopper og spretter omkring.

Hare

Ekornfransen ser også ut til å leve i beste velgående, det er ekorn overalt. De snatrer og kjefter på hverandre, så det er ikke vanskelig å høre hvor de er:-)

Ekornfransen:-)

Reklamer

2 responses to “Skogbrann og dagligliv

  1. Øystein Espelund

    Spennende å følge med dere, skulle gjerne vært der dere er, men får nøye meg med biltur i Canada, skal over for 3. gang på 4 år nå i august. Starter i Vancouver og innom både Banff og Jasper før vi ender i Calgary etter en runde på prærien i Red Deer og Drumheller. Fantastisk land. Hilsen Øystein fra Lillehammer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s