Mere bjørnejakt

Arild har også jaktet bjørn, vi  ordnet til noen bjørneåter for noen uker siden og har jevnlig sørget for at det har vært litt snadder til bjørnen der, slik som pepperkaker og noe kjøtt (hadde igjen litt elgkjøtt fra i vinter). Vi hadde tre forskjellige åter som vi foret, men det virket som om bjørnen hadde forsovet seg i år. Før vi hadde noen guide på lodgen ble det mest fotojakt, har noen kvelder med kamera i «treestanden» før jakta med børse kunne starte:-)

Arild og Anders venter på bjørn

 En kveld Arild satt der og kikket kom det plutselig en bjørn ruslende, den var noe skeptisk til klikkingen fra kamera og studerte han som satt oppi treestanden nøye før den gikk til pepperkaketønna og pillet ut litt pepperkaker som den spiste, den syns også det luktet fristende av kjøttet som Arild hadde hengt opp. Den reiste seg på to ben og strekte framlabbene opp til kjøttet og etterhvert fikk den tak på kjøttet  og fikk løs noen biter som den tok med seg litt inn i skogen. Da den kom tilbake reiste den seg på to ben opp på treet som Arild satt i, heldigvis var den ikke ivrig på å klatre opp å sjekke ordentlig….  Det ble etterhvert mørkt og på tide å komme seg hjem, bjørnen avsluttet med å klatre oppi båten, men lot seg skremme bort med et kraftig kremt:-)

Pepperkaker er godt

 

Tryggest å ta med seg godbitene litt unna

 Dagen etter ville gutta og jeg også være med, vi ville også se bjørn. Vi satt og ventet og etter en god stund fikk vi se et dyr komme gjennom skogen mot åtet. Det var brunt, med delvis hvit pels og litt lite. Det var en jerv, den kom helt inn på åtet. Den var oppmerksom på at vi var der, men var nok så sulten at den bare måtte sjekke tilbudet på åtet. Dessverre syns den vi var litt for skumle slik at han tuslet inn i skogen igjen. Etter enhalvtimes tid hører vi noen kvister som knekker i skogen og etter en liten stund kommer den tilbake. Denne gangen undersøker den nærmere og kommer helt inn til trærne vi sitter i, bare noen få meter skiller oss fra jerven. Den er ved åtet en stund før den tusler tilbake til skogen. Etter en liten stund kommer den enda en gang tilbake, denne gangen tar den ikke sjansen på å komme helt inn på åtet og går igjen nesten med en gang.

Jerv

Så kom guiden vår inn og nå kunne jakta begynne, det var bare det at de første kveldene var det ingen bjørn å se, Arild begynte å lure på om han i det hele tatt skulle få skutt noen bjørn. For et par kvelder siden dro han avgårde igjen, det lynte og tordnet friskt, men han bare måtte avgårde. Vi andre syns det var godt å nyte kvelden inne:-) Han satte seg ved åtet og ventet, det var tydelige tegn ved åtet på at det hadde vært bjørn der. Etter ca 1,5 timer kommer det en bjørn gående mot åtet. Han ser på den mellom 5- 10 minutter for å være sikker på at den ikke har unger. Da han føler seg helt sikker på at den ikke har unger, skyter han et skudd. Bjørnen raser avgårde ca 20 meter før den faller om og er død. Det var en meget stolt og fornøyd jeger som kom hjem den kvelden:-)

Arilds bjørn

 

Reklamer

2 responses to “Mere bjørnejakt

  1. Arne Chr Omsted

    Gratulerer til husbond også!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s