Bjørnejakt

Eieren av Lodgen, Steve, er outfitter i dette området, dvs at han tilbyr elg-, ulv-, hjorte- og bjørnejakt. Han ordner innkvartering, mat, åter og guider slik at jegerne kommer til et ferdig opplegg når de kommer dit de skal jakte. Området han er outfitter i er omtrent halvparten så stort som Hedmark fylke. Vi har vært så heldige at han har invitert oss på bjørnejakt.  Dette er websiden deres: www.bigbearoutfitters.com/

Her om kvelden satt Anders og jeg ved sjøkanten noen hundre meter fra lodgen og så etter bever. Vi satt der en times tid og så på beverne. Plutselig får vi se noe svart som kommer gående i retning mot oss langs sjøkanten bare 100 meter fra oss, det var en svartbjørn! En kort stund sitter vi og ser at den kommer nærmere før den svinger opp i skogen, vi forter oss tilbake til lodgen for å fortelle Arild og Eirik hva vi har sett. Vi bestemmer oss for å gå bortover veien for å se om vi finner den igjen, vi tar med rifla i og med at vi har lisens for bjørn.  Etter bare hundre meter finner vi bjørnespor som har krysset veien og gått inn på en sti som går på nedsiden av lodgen.

Bjørnespor

Vi snur og går tilbake og sniker oss ned mot stien og  sjøkanten for å se om vi kan se bjørnen, vi hører det knekker i noen kvister og mer aner enn ser noe som forsvinner opp i et tre. Det eneste vi ser er en gren som rører på seg, når vi ser nærmere etter ser vi  bjørnen inne ved stammen, 3-4 meter oppe i treet.

Vi sender Eirik og Anders inn i nærmeste hytte der de fortsatt kan studere bjørnen. Når vi går litt nærmere hører vi bjørnen klapre med kjevene, dette er en advarsel, og betyr at den vil ha oss vekk. Den satt oppe i treet ca 20 minutter før den bestemte seg for å klatre ned, den sto en stund ved treet før den sakte tuslet avgårde.

Vi var nå sikre på at dette var en bjørn uten unger og jeg (Ellen) bestemte meg for å skyte den.  Neste gang den kom i en fin glenne skjøt jeg , den raste avgårde i full fart og etter ca 50 meter faller den overende inne i et vierkratt. Vi går forsiktig bort til bjørnen og konstanterer at den er død. Den er helt svart med brun nese, et fint dyr og en stor opplevelse for oss.

 

Reklamer

4 responses to “Bjørnejakt

  1. Gratulerer!!!
    Kjempegøy og en flott avslutning på villmarksåret i Canada.

  2. Vigdis jensen

    Gratulerer med bjørnen!!!!! Nå kan du vel være med på elgjakt også nå:))

  3. Arne Chr Omsted

    Det får’n si! Gratulerer!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s