Herlige maidager

Gjennom hele vinteren har vi håpet at vi skulle få noen båtturer før vi skulle reise ut herfra, men isen var lenge solid og så ut til ikke å ville smelte. Skutrene parkerte vi for sesongen for en og en halv uke siden, så vi hadde i grunn innsett at vi ikke skulle få noen båtturer. Men overraskende nok så er plutselig isen borte og vi har nå hatt flere fine båtturer:-) Første turen hadde vi lørdag, da var det isfritt over til øya så turen gikk dit. Der lå det litt is langs land enda så gutta bare måtte i land og under isen oppdaget de at det var mange laker og andre småfisker, de var ikke lette å fange med henda, men etterhvert fikk de det til.

Endelig et bilde av lodgen med vann i forgrunnen:-)

 

Er det noen laker under isen mon tro?

 

Eirik med fangsten:-)

 

Når isen gikk ble det jo mulig å fiske med stang igjen også, Anders har allerede mange timer nede ved brygga. Heldigvis biter gjedda jevnt også:-)

Fornøyd fisker:-)

 Gutta bruker fortsatt skutersleden til å padle med, den er lett å manøvrere også.

Anders er ute og fisker

 Gjedda er inne på grunt vann for å gyte nå, vi ser stadig gjedder som «leker» seg inne på grunna.

Gjedde

 

Etterhvert som det har blitt litt grønt gress her har vi fått besøk av noen søte små harer, de er her hver morgen og kveld.

Harepus, snowshoe hare

Vi har og fått noen stripete venner nede ved sjøkanten. De er små og raske og er et slags ekorn, stort som ei stor mus.

Vi har også fått merke litt av det som skjer ellers i Alberta, det er nå over hundre skogbranner som raser rundt i provinsen.  På morgenen for to dager siden kjente vi at det luktet litt røyk, utover dagen ble det mer og mer merkbart og utpå kvelden var det ganske grått av røyk her. Vi sjekket via dataen om det var registrert noen skogbrann i nærheten, etterhvert fant vi ut at det var en i nærheten av High Level.  Det er veldig tørt i skogen rundt her nå så vi må være veldig forsiktige. Andre steder i provinsen er det verre. Slave Lake, en av byene vi besøkte før vi kom inn hit, er hardt rammet, ca halvparten av byen har blitt flammenes rov og alle innbyggerne er evakuerte.. 

Det ble ganske røykstint ute, himmelen er egentlig helt blå...

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s