Litt av hvert

Våren og varmere vær fortsetter, vinterskoene og vinterklærne er byttet bort mot joggesko og tynnere klær. For hver dag som går ser vi at det blir mere vann inne ved land og at isen ute på sjøen forandrer seg. Fotoapparatene er i flittig bruk da det stadig er noe å se. Daglig ser vi gåseflokker som passerer over oss, dette er stort sett canadagås, men her om dagen fikk vi se noen hvite gjess som passerte.

Snøgås

  En dag hørte vi en fugl som «skrek», vi kunne ikke skjønne hva det var for slags, men etter å ha gått og kikket litt fant vi den. Det var en hakkespett som heter Northern flicker. Den var kjempefin synes vi. 

Northern flicker, utrolig fine farger

En annen dag vi var på tur, fikk vi se en svart fugle som satt på en kvist. Den var helt svart, men når vi fikk sett nærmere på den så vi at den hadde et lite rødt og gult felt på vingen.

Red-winged blackbird

Her om dagen fant vi ut at vi skulle ta oss en tur opp til flystripa for å se hvordan det var der. Snøen er borte fra stripa og det er relativt tørt der. På den ene siden er det en liten bekk som gutta straks satte i gang med å demme opp:-)

Dambyggere

 Mens vi var der hørte vi noen rare kvekkelyder noen hundre meter lengre bort. Vi skjønte ikke helt hva det var, så vi gikk for å undersøke nærmere. Det er en liten dam der, og da vi nærmet oss fant vi ut at det var frosker som kvekket. Gutta prøvde å fange dem, men disse froskene var lettskremte.. Vi bestemte oss for å dra dit igjen dagen etter.

Frosk som blåser opp kjakene for å kvekke

Dagen etter var vi atter på plass, og nå var vi bedre utrustet. Gutta hadde hver sin håv og vi hadde med en skuterslede som var ypperlig som båt:-)

På "båttur"

Merkelig nok bikket de ikke, froskene var ikke lette å fange, men etterhvert fikk de skikkelig dreisen på det og fanget flere. Froskene var relativt små synes vi.

Eirik speider etter frosk, og rett etterpå fanget han en:-)

 

Anders studerer frosken nærmere

Dagen etter var været fortsatt fint og vi bestemte oss for å ta en tur til bukta som ligger vest for oss. Der kommer det ut en bekk/å så vi håpet at isen hadde gått opp en del der. Anders var optimistisk og tok med seg fiskestanga i håp om å få tatt noen kast med den. Det var et yrende fugleliv der med ender «overalt», kvinender, stokkender, krikkender og ender vi ikke vet navnet på. Her var det virkelig vår og jammen hadde isen gått også så Anders fikk prøvd fiskelykken. Han fikk ingen fisk, men han var fornøyd likevel.

Noen stokkender kom flyvende

 

Lesser yellowleg

  Vi var og heldige å få se flere bevere på turen, de bryr seg ikke så mye om oss, men plasker med halen (for å varsle andre bevere) og dykker når vi kommer for nære. Den har og en mindre slektning bisamrotta som vi og har sett flere eksemplarer av:-)

Bever

 

Bisamrotte

Det var godt å se åpent vann igjen, lenge siden sist. Vi har dratt en båt dit slik at vi kan komme oss frem oppover bekken/åa. Det er kjempefint oppover der.

Når vi kom «hjem» igjen gikk vi oss en tur ned på brygga, og til vår store glede fikk vi se en bjørn som stod på øya utenfor her. Den sjekket ut plassene der det ble tømt fiskeavfall i vinter.

Svartbjørn, dessverre litt dårlig kvalitet på bildet pga lang avstand

 Og da vi kom ned på brygga morgenen etter fikk vi jammen se den igjen, denne gangen litt lengre unna, men kult like vel:-)

Eirik står og ser på bjørn

 I går var gutta nede ved sjøen, isen har blitt borte langs land, så de har fanget smådyr der i flere dager. I går derimot var det andre ting som ble fanget. De kom gledesstrålende opp og fortalte at de hadde fanget en lake med henda! Riktignok bare 10 cm lang, men så absolutt en lake. De hentet seg håver og fortsatte fangsten, når kvelden kom hadde de fanget 8 laker! Begge var klissvåte, men meget fornøyde:-)

Lake/burbot

Men gutta fanget fisk, tok jeg årets første utendørsbad:-)
 

 

 
Reklamer

3 responses to “Litt av hvert

  1. Livet ser ikke så værst ut i en stamp, langt ute i villmarken:-)
    Og for en imponerende fangst!! Sigve er litt misunnelig på gutta. Resten av gjengen på Sjurshauen hilser.

    • Koselig å høre fra dere, livet i stampen var bare helt perfekt, kan anbefales på det varmeste. Hils masse til resten av gjengen:-)

  2. Vigdis jensen

    Men fysjda. Hva har du i glasset? For ikke å snakke om i den flaska som står ved siden av……………

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s