Bjørnebesøk og mere vår

 Snøen er nå helt borte rundt hyttene, i skogen ligger det fortsatt litt, men ikke noe mengder å snakke om. Isen ligger over hele sjøen, metertykk på de fleste steder, men med et godt sørpelag oppå, så skuterturene våre har begrenset seg veldig de siste dagene. Men vi har da vært på noen fisketurer nå og, men uten den helt store fangsten. Anders fikk en fin walleye/gjørs utenfor campen her for noen dager siden.

 

En fornøyd fisker, vekt på walleyen var 2,1 kg

 Her om dagen fant vi ut at vi skulle ta oss en tur inn i bukta vest for campen for å se etter bever. Deilig å kunne ta noen korte turer til beins og:-) Det var ingen bever å se, men det hadde blitt en råk ved beverhytta som ligger der så det er nok rett før beveren er ute og svømmer i åpent vann.

Ut på tur:-)

I går var plutselig bjørnen her. Vi har ventet i flere dager, nesten uker, på at vi skulle få se bjørn igjen. I går kveld fikk vi plutselig se at den tuslet innpå campen her. Vi ble litt overrasket, men fikk heldigvis tatt noen bilder av den. Den synes etterhvert at vi ble noe nærgående og trakk seg unna. Heldigvis fikk hele familien studert den på relativt nært hold. Den var helt svart, men var og litt brun rundt snuten. Håper vi får flere besøk etterhvert, eller egentlig vil jeg heller se den andre steder enn her ved hyttene…

Svartbjørn

 Det er også andre ting som tyder på at det går mot vår. Flere og flere fugler finner veien hit og det er koselig å sitte ute og høre på fuglesangen. For hver dag som går ser vi «nye»fugler. Her kommer noen bilder av noen av dem:

Trumpeter swan

Her kommer en flokk med canadagås

 

Måkene er tilbake, er mange av dem her og

 

American robin

Yellow-bellied sapsucker, en liten hakkespett

Ekornene «våre» er også stadig på besøk, vi forer dem med litt brød og de stiller trofast opp mange ganger om dagen. De er noen hissigpropper som passer på at ingen andre ekorn kommer dem for nære, da er det et svare leven utafor her pluss at de jager inntrengeren. Stort sett er de veldig søte.

Ekornfransen, Anders er fotograf

 

På tur ned

 

Kom deg vekk!

For det meste tilbringer vi dagene her på campen. Vi har skole noen timer etter vi har spist frokost før resten av dagen stort sett tilbringes ute. Eller hvis været er fint tar vi skole ute også. Etter skola er gutta travelt opptatt, de siste dagene har de vært mye nede ved brygga og ordnet med vannet der nede. Isen smelter raskt inne ved land. Vi har og enn liten bekk litt bortenfor her som er fin som rafte-elv for barkebåter.

Uteskole

 

vann og is

 

Reklamer

5 responses to “Bjørnebesøk og mere vår

 1. Ellen S. Brevig

  VÅR!!!;;))))
  Det er bare herlig uansett hvor en er;) Men synes det er like fint å få ekorn og Linerle på besøk istedet for svartbjørn..
  Fine bilder og beskrivelser av naturen og livet over there:)

 2. Tore Slettengen.

  Må få sendt dere fire en hilsen her på bloggen….og en stor takk for delaktigheten i eventyret deres også! 🙂

  Jeg fant tilfeldig «teppegg»-bloggen deres med et søkeord på Google….trur det var «normenn i canada», men er ikke sikker.
  Gleden var stor ivertfall, kjente dere jo «bare» igjennom Vegard, Laila og Sanders turblogg fra før.

  Tusen takk for alt dere har delt med meg (og så mange andre) igjennom ord og bilder! 🙂

 3. Ååå, så fine dager dere har nå, når våren kommer…. men samtidig så begynner dere vel å se slutten på en fantastisk vinter ?? I fjor gikk isen i disse dagene, så da ble det tid til noen fine båtturer, før vi måtte dra.
  Nyt dagene 🙂

  • Hei Mari. Her nytes de siste dagene, isen ligger stort sett over alt, men krysser fingrene for at det kan bli noen båtturer før vi drar. Tida går bare så altfor fort… Og ja, det har vært en fantastisk vinter:-) Hils

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s