Endelig vår:-)

Endelig ble det vår her og, etter måneder med kulde og snø ble det endelig varmegrader og sol. For hver dag som har gått har vi sett snøen gradvis smelte, det er enda mye igjen, men det har blitt store barflekker rundt omkring her.

Slik ser det ut nede ved brygga nå

Vi har lagt vekk varmedresene og funnet frem litt tynnere klær, utrolig godt å slippe å kle seg som til en nordpolekspedisjon for å gå på do:-) På grunn av snøen som smelter er det små bekker overalt, disse kan jo bli til større bekker hvis man samler dem, noe gutta selvfølgelig gjør:-) Det har og kommet fram maurtuer, disse må jo sjekkes, er det maur i dem, eller er det ikke? Stort sett er det veldig livat i tuene midt på dagen når sola står på.

Er det maur her tro???

 Noen fugler har og kommet tilbake, de første vi så var snøspurvene, de har vært borte hele vinteren, men for et par uker siden var de på plass på flystripa.

Snøspurv

 Så kom det noen svarte og gråhvite fugler, Anders fikk se dem først og tok noen flotte bilder av dem.

Dark-eyed Junco

Vi ser og hører stadig gåseflokker som flyr over oss, de syns nok det er litt mye is på sjøen her hvor vi er, men det virker som om de finner åpne partier noen steder omkring her.

Canadagås

Vi har og sett en måke, den var utrolig hvit mot den blå himmelen.

måke

Vi har funnet første vårblomsten/planten, vet dessverre ikke hva den heter.

Vi har og benyttet de fine dagene til å fiske litt. Ene dagen dro vi av gårde til et sted vi hadde hørt at det kunne hende at gjørsen går opp og gyter, men det eneste vi oppnådde var at Arild borret i gjørme og boret ble ubrukelig, eller forresten vi  fikk en gjedde. Så i stedet for å fiske fyrte vi bål og solte oss:-) Et helt greit alternativ det og.

Bål, marsmellows og sol. Herlig:-)Arild prøver å fikse borret

Gutta har klatret opp på ei diger beverhytte. Til og med de er større i Canada

 

 I går fant jeg og Anders ut at vi skulle prøve å fiske litt rett utenfor campen her. Vi lastet isboret oppi trillebåra og ruslet ned bakken og ut på isen. Ute på isen er det nå et lag med sørpe oppå isen slik at det er tungt å kjøre trillebår. Jeg borret noen hull, mens Anders ordnet til stanga si og satte på agnfisk. Med en gang han slapp kroken nedi hullet bet det på og opp kom ei lita gjedde som vi satte uti igjen. Etterhvert kom Arild og Eirik også etter, og vi fisket en god stund før Anders kjenner det napper litt i stanga. Han venter litt før han napper til, det skriker i bremsa på snella, og snøret raser ut. Etter noen minutters kamp ser vi bølger i hullet og skjønner at nå kommer snart fisken. Så ser vi en digert gjeddehodet og snart ligger en stor gjedde på isen. Vekta stopper på 5 kilo!! Anders er superfornøyd, og etter å ha tatt noen bilder slipper vi den uti igjen. Det høret med til historien at ingen av oss andre kjente så mye som et lite napp….

En storfornøyd fisker med fangsten

 

 

Reklamer