God påske

 

Ja, da er snart påsken vel overstått. Her har vi fortsatt mer enn nok snø til både skiturer og skuterturer. Vi har hatt et varierende påskevær, noen få dager med sol ellers har det vært litt snøvær og vind. Heldigvis ligger temperaturen på litt i overkant av null på dagtid slik at det er fint å være ute uansett. Dette gjør da selvfølgelig at gjørma ute her er super å lage demninger og bekker i, gutta er veldig fornøyde, men må tilstå at jeg savner muligheten til å spyle av sko og klær…

Travle gutter:-)

Vi har og vært på noen fisketurer, ene dagen gikk turen til en bukt borti her hvor det ble tatt store gjedder under vinterfisket med garn. Vi la i vei med stor optimisme og borret hull. Gutta bygde snøsofa som vi kunne sitte i når vi spiste lunsj, mens Arild og jeg fisket. Vi fisket med agnfisk og agnet med noen skikkelig store:-)  Det var bare det at det ikke var noen store gjedder som hadde lyst på mat den dagen, Arild fikk en på 2,5 kg og det var det….. Vi fisket et par timer før vi ga opp og dro til campen igjen. 

 
På lørdag/påskeaften våknet vi til sol og finvær. Da fant vi ut at vi måtte ut på tur, vi kjørte en halvtimes tid bortover isen til en øy som heter Kirkness. Der er det et område som er stengt for fiske fra 1. mars til 15. juni pga at gjørsen går opp elva der for å gyte. Vi borret hull rett utenfor dette området, i en litt dypere renne, i håp om at det var der fisken passerte på sin ferd inn til elva. Det tok ikke lang tid før første nappet, Arild rykket til og dro en gjørs opp på isen:-)
 
Arild med walleye/gjørs

Anders og Eirik ble og mere ivrige nå og begynte å fiske de også, og det tok ikke lang tid før de dro opp hver sin gjedde:-)

Anders med gjedda si, den har bitt seg fast i tommelen hans…

 

Eirik fikk og gjedde:-)

Det nappet jevnt og vi fikk tilsammen 4 walleye og 10 gjedder, den største gjedda var på 4,9kg:-) Jammen er det artig å fiske når man får såpass med fisk. Ingen av fiskene ble med hjem, så de svømmer nok lykkelig rundt i Bistcho Lake:-)  Selvfølgelig hadde vi med oss mat så vi måtte jo ha et bål her også, begynner å bli mange bålplasser rundt sjøen her nå:-)

Turen tilbake gikk i fint driv over isen:-)

Her om dagen fant vi gåsunger nede ved sjøkanten, vi plukket med oss en del slik at vi kunne pynte litt inne til påske. Gutta tegnet kyllinger og egg og satte oppi, ble påskestemning inne av det:-)

Gåsunger, eller pussy willow som det heter her

Spenningen var og stor om påskeharen ville finne oss igjen. Her om dagen økte håpet da det var ferske harespor rundt omkring inne på campen, men vi fant ingen påskeegg:-) Men natt til i går virket det som om den hadde vært helt oppe på trappa, for der lå det jammen to påskeegg, skal si det var to gutter som ble meget fornøyde:-)

Reklamer

2 responses to “God påske

  1. Ellen S. Brevig

    Hei 🙂 så fine uteplasser dere lager på turene:) ser ut til å ha vært litt mer påskesnø hos dere enn her hjemme ja,ikke en skitur på hele påsken for oss,men tur på bena. Og nå er det nesten sommer,tror årstidene har gått seg helt vill..
    Nå er dere snart igang med siste måneden,tenker den går fort så nyt siste rest av friheten dere har dette året:)

    • Hei Ellen:-) Har vært en del mer påskesnø her enn hjemme, men nå tærer det litt på snøen her og. Er godt i gang med de siste ukene her nå, dette året har jammen gått fort. Vi koser oss med våren og håper på varme dager fremover:-) Kos deg med «sommeren»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s