Ut på tur på Bistcho Lake

Denne uka har vi hatt en kaldere værtype igjen med temperaturer stort sett under null. En liten nedtur i og med at vi har hørt om det gode og varme vårværet som er hjemme i Norge, men vi trøster oss med at vi har da i det minste skiføre i påsken vi da. Her er det bare å spenne på seg skiene og ta en tur utover isen, der det forøvrig er et supert skareføre:-)

På lørdag våknet vi til et fantastisk vær, strålende sol og mer eller mindre vindstille. Vi bestemte oss for at nå skulle vi dra til «the Narrows» i andre enden av sjøen. Vi pakket med oss fiskeutstyr og mat og dro avgårde. Skuterføret ute på sjøen er nå helt supert, det er hardt og vi kan kjøre overalt uten frykt for overvann. Vi fulgte land på nordsiden av sjøen oppover i håp om å få se noe dyreliv, men det var lite dyr å se, men vi så mange flotte hvithodeørner på turen oppover.

Da vi hadde kjørt en times tid fikk vi se noen fugler som kom flyvende over hodet på oss, det var canadagjess. Endelig et sikkert vårtegn:-)

canadagås

Etter 1,5 timers kjøring var vi fremme ved «the Narrows». Dette er et sted der sjøen snevrer seg sammen og det er litt strøm i vannet slik at her er det åpent vann hele vinteren. Når vi kom dit fikk vi se flere fugler som satt  på iskanten og som lå på vannet. Det var svaner, canadagås og ender. Koselig å se disse fuglene igjen.

Vi gikk oss en tur bortover bredden, det var koselig å se rennende vann igjen:-) Det var mye spor etter oter langs bredden, rester etter tuneller i snøen og fiskeskjell. Det var tydelig at det har vært en del oter her gjennom vinteren, vi fant og ferske spor etter dem.

oterspor

Gutta studerer smådyr i vannet

Etter ekspedisjonen ble vi sultne og da måtte vi selvfølgelig lage bål og grille pølser. Det mettet godt.

Bålkos

Etterpå måtte vi prøve fiskelykken, vi hadde napp flere ganger, men fisken satt dårlig på og vi mistet flere. Gutta var veldig sikre på at de var store og:-) Men endelig tilslutt så satt den, det var Anders som var den heldige denne gangen og litt senere fikk vi en fisk til og. De var ikke like store som de vi fikk da vi var til Thurston, men det er moro å få fisk.

isfiske

Mens vi andre fisket gikk Arild seg en tur langs bredden igjen, han håpet han skulle få se noe dyreliv. Han satte seg ned og speidet, men så ingenting. Da han reiste seg opp for å gå igjen fikk han, til sin store overraskelse, se flere otere rett nedenfor seg. De lå på iskanten og solte seg, han så på dem i flere minutter før en av dem fikk øye på han. De gled etterhvert ned i vannet, men var stadig oppe for å se om han fortsatt var der.

Oter som soler seg

Vi andre fikk og se oter, den lå på isen og solte seg ca 100 meter unna oss. Vi gikk nærmere og den slapp oss på ca 50 meter før den fant ut at den måtte forlate den deilige solplassen den hadde funnet seg, til vår store overraskelse har den ikke et hull rett ved seg som den kan forsvinne ned i, den vekselsvis løper og sklir på magen het inn til land der den blir borte.

oter, Eirik er fotograf

Vi avsluttet dagen med varm kakao og boller før vi satte kursen mot campen igjen. Denne gangen fulgte vi sørsiden av sjøen, vi så også her flere hvithodeørner. En gang trodde Arild at han så en flokk med caribou, vi snek oss rundt en øy for å komme nærmere, bare for å oppdage at det var steiner:-) En kjempefin solnedgang når vi kom tilbake til campen.

Gjennom vinteren har vi hatt en fast gjest på fuglebrettet, en hakkespett av arten hairy woodpecker. Den har mesket seg med elgspekk vi har hengt ut, den har vært her flere ganger om dagen. Nå må vi snart ta ned spekket pga at bjørnen snart våkner og sansynligvis kommer på besøk, har ikke lyst til å ha den gnagende på elgspekk utpå terrassen her…

Hairy woodpecker

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s