Vårstemning

Ja, nå virker det som om våren har kommet her og. Siste uka har snøen smeltet med rekordfart og det blir stadig flere barflekker. Med varmere vær er vi atter en gang isolerte, vinterveien er stengt for denne vinteren og eneste mulighet til å komme seg hit er med fly. Det er rart å tenke på at vi er de eneste som er her inne nå. Vi savner fam Paulsen, men er samtidig glad for at de kom seg ut herfra før veien stengte.

Med vårlige temperaturer har dyrene og fuglene også blitt mer livate. Hvithodeørnen som har vært «borte» hele vinteren har kommet tilbake, det er et tydelig tegn om at nå går det mot varmere tider. I følge gamle værmerker her, skal det da bare være igjen en vinterstorm før våren virkelig er her:-)  

 
 

Hvithodeørn

 

 

Ekornene er også mer frampå, i vinter har vi nesten ikke sett dem i det hele tatt (fordi de holder til i huler under jorda), mens nå ser vi dem tilsynelatende hele tiden. Vi har hyppige gjester på terrassen vår, der har vi nemlig lagt ut brød til fuglene, brettet er rett utenfor vinduet så vi får virkelig studert ekornene på nært hold.

 
 

Ekornet bryr seg ikke så mye om tilskueren

 

Tatt på fersken:-)

 

 Vi har og blitt mer eller mindre invadert av ravn/korp. Det virker som om de virkelig kjenner blodet og fjæra bruse. De flyr nesten symetrisk to og to, og det virker nesten som de leker seg med både looper og stup. Det er og mange rare lyder i dem, noen klukker, noen kraer, noen høres ut som vann som drypper, ja det er nesten alle slags lyder. Noen av dem sitter to og to oppe i trærne og flørter. Det er virkelig more og studere disse store fuglene:-)

 
 
 

Turtelkorper

 Vi har og vært på noen fisketurer i finværet, blir ikke den store fangsten, men regner med at det snart løsner🙂 Det er uansett fint og sitte utpå isen å nyte vårsola. Unødvendig å si at både solkremen og solbrillene er funnet fram.

 
 

Anders med dagens fangst:-)

 

 

Vedskjulet var og tomt, så et par dager nå har vi kjørt ved. Det er rart at siste vedturen nå er unnagjort. Det var på tide fordi snøen i skuterløypene opp bakkene til campen  nesten er borte og da blir det litt tungt til skutrene. 

 Skøyteseesongen er over, det øverste laget på skøytebanen har tint opp og blitt til isnagler/pigger. Gutta har vært meget opptatte med å hogge av det øverste laget samt lage elver og dype hull i isen. Det er nesten litt vemodig å se at den smelter når man tenker på alle timene de har der nede i vinter. 

 

  Det kan kanskje virke som om snøen mer eller mindre er borte, men det er den absolutt ikke. Ute på sjøen og inne i skogen ligger det fortsatt mye snø, og skiføre har vi nok i flere uker til:-)

 
 
 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s