Travle uker og avskjed

De siste to ukene har det vært mye og gjøre her inne. Steve har vært her, og alt drivstoffet for et år fremover skulle inn hit. Samtidig har det vært en trist periode fordi Vegards far ble dårligere av sin sykdom, og fam Paulsen måtte reise hjem. Vi har nå fått den triste beskjeden om at Vegards far døde før de rakk å komme hjem. Tankene våre går til dem, og vi føler med dem i sorgen.

Vi grillet pølser siste dagen før Laila, Vegard og Sander reiste ut. Kjempekoselig:-)

Som jeg begynte med, har de siste to ukene vært travle. Det viktige har vært å få inn drivstoff til campen for det kommende året. Denne skulle fraktes inn hit etter en vei som for lengst skulle vært brøytet, dette var ikke gått i orden, men heldigvis fikk Steve ordnet det så det kom en fyr og gjorde det. Var noen smågutter som var meget imponert over maskina som kom, og atpåtil var de så heldige at de fikk være med å kjøre:-)

Vei ble det i allefall. Det neste da var å kjøre tanker ut dit hvor tankbilen kunne kjøre inn til. Dette gikk heldigvis fint. Underveis ble det bestemt at det trengtes flere tanker, så vi måtte dra til High Level for å hente de. Tidlig om morgenen la vi i vei, (er som beskrevet tidligere en lang bit å kjøre). På veien dit fikk vi se to ugler som satt i noen trær langs med veien. Vi så og mange jerper på vinterveien ut.

Hawk owl?

Great grey owl

Vi benyttet selvfølgelig anledningen for middag på A&W, jammen deilig med litt junc food:-) Bassenget på Best Western ble og benyttet, deilig det og. Tankene ble lastet på og vi snudde nesa mot skogen og campen igjen:-)

Langtransport:-)

Vi kjørte inn igjen sammen med tankbilene som kom med drivstoff og propan. Når dette var vel på plass begynte jobben med å få kjørt drivstoffet inn til campen. Til å gjøre dette har de en gammel beltemaskin/tråkkemaskin og en cat/bulldoser. Ingen av disse kjøretøyene går spesielt fort og det tok flere dager å få alt inn hit. 

De siste dagene har vi fått en følelse av at våren har kommet, det drypper av takene, snøen smelter og gradestokken viser plussgrader det meste av døgnet. Vi syns dette er helt fint, og ungene storkoser seg. Nå går det an å bygge snømenn og store hopp av den kramme snøen. En annen ting er at vinterveien går i oppløsning så nå må alle ut herfra før den stenges for i år. Dette betyr at nå er vi plutselig helt alene her igjen, må tilstå at det skal bli litt godt å kunne styre dagene selv igjen.

Reklamer

3 responses to “Travle uker og avskjed

 1. Ellen S. Brevig

  Hei igjen!
  Så ble det en avskjed som ikke var noe morsom igjen,det var trist for Vegard,Laila og Sander å reise hjem av en sånn grunn.
  Men dere holder ut skjønner jeg,og fullfører året som planlagt.Godt det går mot lysere og varmere tider,her smelter det så du nesten ser det fra time til time:)
  Alt ser ut til å være stort i Canada..frem skal de,og kommer de! Litt av et maskineri for å få frem dieselen:)
  Håper resten av oppholdet nå går som planlagt 🙂 Klem fra Grundset

 2. Trist med Paulsens. Dette året ble nok ikke helt de de hadde trodd skulle jeg tro, men livet kan ingen styre.
  Nå har vi lært oss noe nytt. Skype. Har dere adresse slik at vi kan komme i kontakt med dere? Det kunne vært moro.
  Kos dere fortsatt ute i villmarka.

  • Hei, hyggelig å høre at dere har oppdaget skype. Har sendt kontaktforespørsel til dere:-) Ja, det er trist med Paulsens, men visse ting kan man bare ikke få gjort noe med.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s