Vindfullt

I helga hadde vi noen dager med ganske kraftig vind, temepraturen var ene dagen nede i -27C (med vinden blir det ca -35 til -40 effektive grader).  Sjøen er lang og når vinden kommer fra «riktig» retning får den ganske god fart. Når det da i tillegg er litt snø i lufta og snøen på bakken er lett blir det snøfokk. Så mange virvelvinder utenfor her, og det som var en fin skutervei uten humper har nå blitt til en berg og dalbane pga at snøen har drevet opp i fonner:-) Det er vel unødvendig å si at vi disse dagene holdt oss i ro på campen.  Bildene under er tatt rett utenfor campen og taler vel for seg selv:

Snøfokk

Arild var uheldig og forfryste nesen en dag det var vind og kaldt. Han hadde tilslutt en blemme som dekte det meste av nesen , iberegnet tuppen…  Vi satte på plaster for å beskytte blemmen, men den sprakk selvfølgelig. Etter noen dager, nærmere en uke, er nå nesen øm, men begynner å få igjen normaltilstand:-)

Fargerikt plaster på sår nese:-)

For et par dager siden var vi på tur til et sted som heter Jackfish point, der har vi lagt ut fisk som åte til ulvejakta. Der hadde både ulven, reven og ravnen vært gjester siste døgnet, har vært lite ulvespor å se siste tiden så dette var moro. Vi lagde oss bål og spiste lunsj, ingenting varmer så godt som varm kakao og knitring fra bålet.

Bålkos

 Etter at vi hadde spist og var på tur ut på isen for å fiske får vi se et dyr komme luntende innerst i en bukt, vi finner spent fram kikkerten og prøver å finne ut hva det er. Vinden blåser «riktig» vei (dvs ikke fra oss og mot dyret) så vi står helt stille og ser det nærmer seg oss. Det ser svart ut og vi tror først det er en ulv.  Når sola skinner på den får den et rødlig skjær, den har lang og fin buskete hale, og ved hjelp av kikkerten ser vi at det er en rev. Den blir ikke vàr oss før den er på ca 100 meter, der setter den seg på rumpa og funderer nok på hva vi er for noe rart:-) Etter en liten stund tusler den inn i skogen, og vi tror at nå får vi ikke se den mer. Men joda, den kommer ut igjen den, men nå er det mer fart på den, og den lunter vekk fra oss og bortover isen. En morsom opplevelse:-) Det hører vel kanskje og med til historien at fisk fikk vi ikke:-)

Rev

Her sitter den og ser på oss

Gutta koser seg fortsatt veldig her ute. Etter noen timers skole på morgenen går de ut og er da stort sett ute til det mørkner. De har stadig noen prosjekter på gang, og det konstrueres stadig ting som de tar i bruk. De lager ting av snø, og de er på små ekspedisjoner rundt campen. Det er et fritt liv for dem og de kan stort sett gjøre akkurat det de vil og har lyst til.

Anders har bygd seg hus av bark:-)

 

Eirik bygde et system av bruer laget av småkvister

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s