Vinterfiske, klesvask mm

Fullmånen på tur opp

På tirsdag startet den kommersielle fiskesesongen på igjen, og vi har vært så heldige å få være med noen av «naboene» våre å fiske. De fisker med garn under isen, slik som de gjorde før jul.  Det har vært ganske kaldt siste uka så vi har vært godt kledd når vi har dratt avgårde. Gutta ligger baki sleden godt innpakket i soveposer, og det virker som om de har det godt og varmt der.  Vi er med og tar ut fisk av garnet, det er veldig spennende å se hva slags fisk som kommer opp gjennom hullet:-)

Anders er med og tar ut fisk fra garnet

Hva kommer opp av hullet nå tro?

Anders med en walleye (gjørs) på 69cm!

 

Vi har også vært noen turer i vedskogen, det går jo en del ved når man ikke har noen annen varmekilde.

Vi bærer og bærer...

og bærer:-)

 

Vi har og laget noen åteplasser til bruk i ulvejakta som starter i mars. Vi har noen plasser på isen og noen i skogen. Som skjul har vi laget barhytter og iglo. Så nå er det bare å vente og se om ulven kommer dit da…

Barhytte

 

Arild og Eirik ved igloen

En gang i uka, nærmere bestemt torsdag, er det dusjedag. Forbredelsene starter på formiddagen med vannhenting, noe som tar litt tid.. Så fyrer vi opp i ovnen i garasjen slik at det skal bli godt og varmt.På ettermiddagen begynner vi å varme vann, det tar også litt tid.. Så litt utpå kvelden åpner spaavdelingen:-) Det er deilig det:-)

Spaavdelingen:-) Den blå greia i taket er vannbeholderen

Det blir også litt klesvask, det tar og litt tid. Til det må det også hentes vann og fyres opp i garasjen:-) Og jammen må vannet varmes opp også. Etter et par timer er det klart til å starte. Vaskemaskina er av det gode gamle slaget som må fylles med vann og så må man enten skifte vann eller ha en bøtte med rent vann for å skylle klærne:-) Klærne henges opp i garasjen, for der er det jo godt og varmt, og voila, så har man rene klær.

Vaskemaskina "vår"

Klærne henges opp:-)

Reklamer

6 responses to “Vinterfiske, klesvask mm

 1. Ellen S. Brevig

  Ja dette er nesten som livet beskrevet i «gamle dager»,men noe må en jo ha å drive med også 🙂 Et annerledes år må det i allefall være!
  Dere blir skikkelig fiskeeksperter,så dette blir vel det nye Glommafisket ved Elverum neste år..
  Fortsett med god blogg,morsomt for oss som tilbringer dagene her hjemme 🙂

  • Hei Ellen. Det er litt som å leve for en del tiår siden, tror jeg kommer til å sette stor pris på å ha vann i krana når jeg kommer hjem:-) Glommafisket neste vinter blir nok med garn ja:-)

 2. Einar Dahlen Granrud

  Hei Anders.
  Nå har jeg vinterferie, det er veldig gøy. Jeg er hos mormor og har vært på hytta. Det var en veldig superfin iglo dere hadde lagd. Gleder meg til du kommer hjem. Hilsen Einar
  Resten av familien hilser til dere alle!

 3. Jajaja, du Ellen, jeg har nå alltid visst at du var et godt kjerring-emne 😉

  Nå har vi også begynt å leke alvorlig med tanken på et annerledesår, hvordan det utvikler seg kan du lese om i bloggen! Varmere strøk for vår del da, minusgrader og snø har vi nok av i gamlelandet!!

 4. Hvis du trykker på navnet mitt skal den visst komme opp! Hvis ikke:
  http://spaniadrom.blogspot.com/

  have fun!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s