Overvann

I går bestemte vi oss for å kjøre opp spor til en ny fiskeplass. Vi dro avgårde i god fart over isen, og lenge gikk det bra, men så kjente jeg at skuteren sank ned bak og det gikk tyngre og tyngre, helt til det stoppet opp…  Jeg hadde kjørt meg fast i overvann, noe det forøvrig er mye av her. Det var bare å finne fram spaden og få skuteren litt fri fra sørpe og snø, det var ca 30 cm dypt og lite fristende arbeid i ca -15C. For å få løs skuteren prøver vi først å rygge litt for å få opp litt fart i håp om å komme oss fri igjen, men som oftest går det en halvmeter før vi sitter fast igjen og må gjøre alt en gang til, slik fortsetter det til vi kommer oss til der det enten er tykk nok is oppå overvannet eller til det er slutt på overvannet så er det bare å fortsette til neste gang man treffer på overvann:-) I går tok det oss mellom en og to timer å komme oss løs igjen. Uansett klarte vi tilslutt å få skuteren opp på isen igjen og få kjørt opp spor. Når sporet fryser til har vi en kjempefin løype over isen.

Stuck in floadwater!

Vi har også hatt naboer noen dager, Bert og Eileen har vært på hytta si og jobbet, det var koselig å treffe dem igjen. Sønnen deres Cameron fortalte oss at han hadde møtt Lars Monsen på Store Slavesjø da han passerte der med hundespannet sitt, da han gikk Canada på tvers. De hadde vist han en hytte han kunne overnatte i.  Dette synes vi var moro å høre om da vi alle har sett mye på Lars Monsen sine filmer:-) Bert er som jeg har sagt tidligere trapper/fangstmann og har mange spennende historier å fortelle samt mye å lære bort til oss om dyrelivet og naturen her.

Det virker og som om kulda har sluppet taket i går ettermiddag var det kun -10C og en fantastisk solnedgang. Utpå kvelden måtte det komme en fønvind for plutselig var det bare -2 grader. I dag er det tilbake på de vanlige -20 gradene.

I dag bestemte vi oss for å prøve løypa vi kjørte opp igår, vi pakket med oss lunsj og fiskesaker og la i vei. Dessverre blåste det en del i går slik at løypa hadde drevet igjen flere steder og der hvor det var overvann i går var det fortsatt bløtt i dag. Gikk heldigvis litt greiere i dag, satte oss bare fast tre ganger, men kom oss relativt greit løs igjen. Vel framme var det på tide å få borret hull og fiske litt. Det var ikke alle som fikk napp, men noen (les Ellen) fikk tre gjedder og var meget fornøyd med det. Vi tente bål og spiste lunsj, og satte ikke kursen hjemover før det begynte å mørkne.

Fornøyd fisker med to av fiskene

På tur tilbake fikk vi plutselig se noe svart på isen, vi stoppet og gikk for å se. Det var en oter, den skyndte seg ned i hullet sitt så alt vi fikk bilde av var hullet dens. Vi så oter på samme sted i går og.

Oterhull i isen, med fiskeblod rundt

Reklamer

2 responses to “Overvann

  1. Dagens trim…..
    bra dere fikk opp scooteren tilslutt… Regner med at Bert har fortalt dere også om scootern som måtte fryse fast over natta, så de kunne bruke motorsaga dagen etter 🙂

    • Hei Mari, joda greit med trim, men er ikke akkurat moro, men det vet du vel. Måtte la en skuter fryse fast i jula for så å hente den dagen etter…. Bert har ikke fortalt om akkurat det, men vi har skjønt at han er veldig lite glad i overvann:-) Hils:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s