Ulvejakt

I høst har Arild jevnlig lagt ut åte for senere å kunne jakte ulv. Ulven i Canada kalles gjerne timber wolf og er litt større enn ulven hjemme i Norge. Gjennomsnittlig vekt er 30-60 kg. De lever i flokker på 2 – 15 individer, og livnærer seg i hovedsak på større hjortedyr som elg og rein. Vanligste fargen er gråspraglet, men med store variasjoner fra helt svart til helt hvit.

 Til åte har han først på høsten brukt bein og slakteavfall fra elgjakta, men etter at jerven var på tyveriraid og kun etterlot seg renspiste bein ble han nødt til å se seg om etter noe annet å friste ulven med. Heldigvis ble det en del fiskeavfall etter at de fisket med garn her, og dette passet han på å samle inn en del av.

tullabee, dette er en siklignende fisk som det er mye mark i og ikke egnet til menneskemat. Disse har Arild tatt vare på mange av for å bruke til åte.

Jerven kjenner det lukter kjøtt gjennom døra og spiser seg etterhvert gjennom døra.

 Han etablerte flere åteplasser som han jevnlig kjørte ut åte til, samt lagde barhytter på passe skuddhold. Vi så at det var jevn trafikk av ulv, jerv og ravn på disse åtene.

Ulvespor ved ett av åtene

 Det eneste som manglet var at Steve, som er outfitter, kom inn hit slik at Arild kunne jakte (for å jakte her så må man være med en guide/outfitter). Nå i jula kom  Steve og muligheten til å jakte.  En morgen når Arild satt på åtet kommer det plutselig en ulv inn i jevnt trav mot åtet.  Den stopper opp og like etter smeller det. Ulven snur og bykser inn i skogen igjen, når Arild går fram mot skuddplassen for å se, er det blod/blodspor der. Han følger etter noen meter inn i skogen, men ser den ikke. Da bestemmer han seg for å vente en times tid før han skal gå etter, som er vanlig ved ettersøk. Han drar til campen og henter Eirik, Anders og Ellen slik at de kan være med å spore. Vi drar alle sammen opp til skuddplassen og følger sporene inn i skogen. Det er tydelige blodspor og lett å følge, etter ca 200 meter ligger ulven der. En stor  grå tispe. Skuddet sitter litt høyt i lungen. Arild prøver å bære den alene, men finner fort ut at den er for tung. Vi tar ei tørrgran og bærer den mellom oss, en tung bør da den veier 60-70 kg.

Ulven bæres ut

 Etter en stund bestemmer vi oss for å spise lunsj, vi tenner bål og koser oss før vi frakter ulven tilbake til campen. Dagen etter blir det flåing (vi har heldigvis en garasje med vedovn). Det er vel stor sjanse for at skinnet blir med hjem til Norge om noen måneder:-)

En meget fornøyd mann

Det har også vært noen her som hadde vært så heldig å få lisens på bison. Første nyttårsdag åpnet jakta og de dro ut tidlig på morgenen for å jakte. De måtte ned til Zama for å jakte (ca 2,5 timer med skuter og bil), de hadde sett mye spor da de kjørte ut, men hadde ikke sett noen dyr da. Ved  3-tiden fant de en flokk med dyr og skjøt en stor okse. Jegerne kom blide og fornøyde tilbake utpå kvelden.

Gutta ved bisonhodet

Reklamer

7 responses to “Ulvejakt

 1. Arne og Monica

  Endelig smell i skogen! Gratulerer!
  Arne O

 2. Vigdis Jensen

  Hmm, Hvor mange tagger må jeg ha nå da:))
  Det blir vel litt av et trofe å ta med hjem. Gratulerer Arild!!!

 3. Anita Borkhus

  Heisann og godt nytt år!
  Har fulgt dere jevnlig på bloggen, mange spennende opplevelser for alle tenker jeg!! Her hjemme er vi igang igjen på nyåret,kulda har gitt seg og vi har fått mer snø så nå er det flotte forhold ute her og! Magnus spiller håndball tirs og onsdag,søndag har de som vil en fotballtrening i Rolfshallen og det er visst gøy. De spiller mye fotball på skola også i all slags vær og føre.
  Ønsker dere fortsatt en flott tid i Canada!! Magnus hilser til Eirik.
  Hilsen Anita & co

 4. Gratutulerer med felling av ulv, husk at en død ulv er en god ulv.
  Lykke til videre med jakta.

  Hils og lykke til videre i villmarken

 5. Petter Flesvig

  Hei Anders, og godt nytt år!!!:)
  Så morsomt å se ulven og bisonene!
  Jeg begynner å savne deg veldig nå. Skal du begynne på håndball og fotball igjen når du kommer tilbake? Håper det.
  Jeg kjeder meg uten deg her i Norge.
  Jeg har funnet ut at 3+7+5+4+1+8+2+26+34+9+50+21+5+10+5+34+6=230.
  Da jeg så bildet av dere fra der dere spiste pommes frites fikk jeg veldig lyst på det.
  Ha det bra, Anders!
  Hilsen Petter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s