Det lakker og det lir…

Ja da er det ikke mange dagene igjen til jul, gutta gleder seg veldig. Vi har og fått veldig positive meldinger fra fam Paulsen, så vi gleder oss til de kommer tilbake til villmarka:-) Kan vel ikke klage når man får det man ønsker seg:-)

 Nå er vi her alene noen dager, de siste fiskerne har dratt ut igjen. I går var Bert og sønnen Cameron inn hit for å hente fisken de ikke fikk med seg sist, tror du ikke de hadde med en julegave til oss:-)  Snakk om å være snill, i gaven var det godteri og en diger julekalkun. Tusen, tusen takk:-) Bert er forresten også trapper ( pelsjeger),  det er ikke så mange igjen pga dårlige priser på pels og tungt arbeid. Han fortalte at han ofte fanget 300- 400 bevere i løpet av en vinter! Beverfettet (lett bedervet) brukte han til åte i mår- og minkfeller. Rekordsesongen for bisamrotte fanget han 5800 bisamrotter!!! Han fanger også ulv, jerv og fisher (et stort mårdyr ca 100 cm lang). Det hører og med til historien at mannen er 76 år.

Siden sist har vi feiret Lucia, eller feiret er vel en liten overdrivelse, men vi bakte lussekatter og koste oss veldig med det i hvertfall.

Eirik og Anders baker lussekatter

En morgen jeg kom ut fikk jeg se at det var spor på trappa vår, i løpet av natta hadde jerven vært helt innpå døra! Vi er vant til at han tusler rundt omkring her om natta, men ikke at han er helt opp på trappa:-) Det virker som om han følger sporene våre i håp om at det ligger igjen noen godbiter etter oss. Vi kjørte en tur til flystripa i dag og der var det masse spor etter både ulv og jerv, så det er da mer enn nok villdyr rundt her ser det ut til.

Jervespor på trappa, se nederst til venstre på bildet

ulve- og jervespor

Det har også blitt noen skiturer, det hender seg at det biter godt i kjaka når det er rundt -20 grader og det blåser i tillegg. Vi har i en periode nå vært heldige med at det er kjørt skuter mange steder ute på isen slik at det er fint å gå på ski. Eneste aberet er at det rett som det er kommer opp overvann litt her og der, der det var tørt og fint i går kan det i dag være masse overvann, litt kjett når man er på ski…

Anders på skitur, - 25 grader og vind, litt kaldt kanskje?

Å hente vann er litt av en operasjon. Først må man sørge for at det er strøm på batteriet til vannpumpa, så er det å laste tomkanner på skutersleden og kjøre ut på vannet. Vel framme utpå sjøen må man borre hull i isen, sette fram vannkanner, fylle dem for så å bære dem oppi sleden igjen før man kjører opp og bærer det inn. Sier seg selv at vi ikke dusjer hver dag…

Arild borrer hull i isen

Ellen fyller vannet på dunker

Vi har og begynt å lage litt julepynt, vi lager tovede julehjerter, også har vi med glanspapir så det må vel bli litt pynt i stugan til jul.

Anders dypt konsentrert med å lage julehjerter

I dag har vi bakt pepperkaker og pepperkakehus, nå lukter det veldig godt her og kakeboksene er fulle:-) Pepperkakehuset er pyntet med non-stop og gutta stod på veldig bra for å få det ferdig.

pepperkakebakst

Pynting av pepperkakehus

Reklamer

4 responses to “Det lakker og det lir…

  1. Ellen S. Brevig

    Så koselig med litt juleforberedelser,jeg har lyst til å lære å tove julehjerter! Vil ønske dere en riktig GOD JUL og et morsomt og GODT NYTTÅR!

  2. Hermann Svehagen

    Vi følger dere og synes at dere har det utrolig spennende. Dere hadde et stort juleønske i år og det ser jammen ut som det går i oppfyllelse. Vi ønsker dere en god og minnerik jule og nyttårs helg. Gode ønsker for det nye og forhåpentligvis et ulykkesfritt år:) Hilsen Hermann og gjengen

  3. Koselig å følge med dere Ellen 🙂
    Her går det i det samme vante, men savner deg fortsatt på avdelingen 😉 Håper dere får en god og minnerik jul, og et riktig godt nytt år c»)

  4. julestaken din er jammen fin anders

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s