Dagene flyr

Hadde ikke trodd at det skulle bli overskrifta, men jo, dagene flyr. Det er helt utrolig at vi har vært her i tre måneder, hvor blir tida av? Det er ikke det at vi har det så travelt, men alt vi skal gjøre tar bare mye lengre tid enn hjemme… Vi koser oss veldig og nyter virkelig tiden vi har her ute:-)

Eirik på skutertur

Vi har fortsatt vært med på en del fiske, har hatt noen flotte opplevelser sammen med de lokale fiskerene. For noen dager siden var vi med og tok opp nett, i to nett var det fire store gjedder, den minste var 11 kg, en var drøyt 13 kg, den tredje var 14,5 kg og den aller største var 15 kg. (Det var mye mer fisk i nettene da selvfølgelig). Litt av en opplevelse, det hører med til historien at det er den største gjedda Bill har fått (og han har fisket her siden 70-tallet)! For en opplevelse:-) Sportsfiskerekorden i Alberta er 17, 3 kg, så det var virkelig noen store «rugger».

Gutta med de to største gjeddene

Vi har og vært på middag hos Bill og co, det var kyllingvinger, pølser, reker, gjedde, bakt potet, sjampinjong og masse mer, det var helt himmelsk. vi har levd på elgkjøtt og fisk i flere måneder så det var noe av det beste vi noen gang hadde smakt:-)

Eirik er meget fornøyd med tårnet han har bygd hos Bill

De canadierne vi har møtt her ute er et gjestmildt og gavmildt folk. De deler raust av det de har, vi var på besøk i en av hyttene borti skogen her, hos Bert og Eileen, der fikk gutta masse sjokolade, vi fikk fisk og litt kjøtt. Vi hadde og besøk av den lokale Fish and wildlife offiseren, Jacki,  hun hadde med appelsiner, nøtter og godis til oss. Bill og co dro ut igjen i dag, da kom de hit med flere esker med mat som vi fikk:-) Ungene hadde stjerner i øynene, for der var det egg,  juice, pølser, godis, peanøtter, melk, sjokolademelk og masse masse mer, den rene himmelen:-) Er vel unødvendig å si at vi føler oss veldig priviligerte som får være her, og får blir kjent med menneskene her ute.

Gutta er meget fornøyde med alt vi har fått:-)

Vi fisker litt selv og. Da vi var på vedtur her om dagen borret vi et par hull ca 200 meter fra land. Anders  tok med seg pilkestanga og ruslet seg en tur utover isen mens vi hogde ved. Etter en stund kom en meget fornøyd gutt tilbake, han hadde fått en fin gjørs:-) Ellers får vi mest gjedde, men veldig moro det og.

En meget fornøyd fisker

Det har og kommet en del mer snø. For to dager siden kom det 10-15 cm snø, så nå er det fint og hvitt overalt. Det er masse snø i trærne, den reneste julestemningen, når det da er mye spor etter jerv og noe ulv rundt her gir det et ekstra element. Temperaturen liggger på rundt -20 C, så vi har ikke hatt det så kaldt enda, heldigvis. I skrivende stund er det -27 C.

Reklamer

9 responses to “Dagene flyr

 1. Gi en klem til Bert og Eileen fra oss, og hils saa mye til alle de andre. Det er artig aa hoere hvordan dere har det, fint at dere fant julestjerna, og jammen var det en stor gjedde! God jul i skogen!
  Hilsen Nina og Henrik

  • Hei. Så fint å høre fra dere. Alle snakker om dere så dere har nok gitt et godt inntrykk når dere var her. Eileen hadde så lyst til å sende kort til dere, men hadde ingen adresse.. Kos dere i førjulstiden.
   Ellen og Arild

 2. Thea, Sigve,Iver og Terje

  Hei,her er det juleforbredelser,ungene baker pepperkake med Anita. Har endelig fått litt snø,faktisk så er det i skrivende stund levelig temp her (-9)

  • Hei, hyggelig å høre fra dere. så flinke dere er som har bakt pepperkaker alt, vi skal og gjøre det men har bare ikke hatt tid enda:-) Hils til alle

 3. Ellen S. Brevig

  Hei igjen:) Ser virkelig ut som dere har det bra! Godt å få litt annen mat tenker jeg ja 😉 Lurer også på om badestampen blir flittig brukt,den så veldig fin ut. Dagene flyr her hjemme også,jula kommer så brått på hvert år.. Glemmer å stresse for plutselig er den der 🙂 Blir det noen julebakst der ute i skogen hos dere? Takk igjen for koselig hverdagsblogg 🙂

  • Hei, koselig å høre fra deg:-) Vi koser oss veldig, kan ikke annet enn nyte når man er her ute. Badestampen er prøvd opptil flere ganger, er en ren nytelse å kunne bade i blant. Har ordnet oss med en dusj også:-)
   Håper det er bra med deg og at du er i rute med juleforberedelsene.

 4. Hei hei! Det er så koselig å lese om dere. Hvordan dere har det og hva dere gjør. Det ser spennende ut å være der. Det var kjempestore fisker, Eirik og Anders! Kuuult!
  Stor hilsen fra Nannestad!

 5. hei,hei. Ser ut som dere har det fint. Gutta har skikkelige roser i kjakan ser jeg av bildene. De siste par dagene har det snødd bra her, så etter jul regner jeg med at det er klart for skiturer i Stavåsen Ellen:) Får du gått noe på ski der du er nå eller? Det ser så koselig ut hos naboen nå. Julepyntet hus med julegardiner, stjerne i kjøkkenvindu og adventstake i stuevindu. Og kammen er det ikke ei adventstjerne i vinduet til en av gutta Skal hilse fra Trond

  • Hei Vigdis. Vi har det fint, temperaturen ligger stabilt rundt -20 så rau i kjaka blir man når man er ute. her kan jeg gå så mye på ski jeg bare orker, akkurat nå er det ekstra fint fordi det er så mye skuterspor på isen. Så bra at det er pyntt til jul i huset, er koselig å høre det. Hils masse til Trond og Nelly

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s