ulv på isen

Siden sist har vi hatt en forsiktig forsmak på kulda med kaldeste morgentemperatur 23,5 C , men vi har vel kaldere dager i vente snart tenker jeg. Isen blir stadig tykkere og vi bruker mye tid nedpå der. Foreløpig har vi brukt øks for å hogge hull, men må nok snart ta i bruk isboret. Isen er nå mellom 10 og 15 cm tykk og den blir litt tykkere for hver dag.

Gutta har brukt mye tid på å hogge og bygge ting av is, de kan jobbe med dette i timevis. De har og funnet igjen isflakene som blåste opp mot land da det var sterk vind, og disse er fine å bygge med. Vedhogst har de også drevet en del med siste uka, de har hogd masse ved som vi har ved bålplassen vi har laget ved skøytebanen. Dette sikrer at det blir mye bålkos utover vinteren der nede, det er jo lettvint når veden ligger klar.

Greit å samarbeide når store mengder is skal flyttes på:-)

 

fornøyde gutter på isen

Eirik har funnet flere store isplater

Vi har og fisket litt, har ikke blitt den helt store fangsten, men det har da blitt litt gjedde. Vi får nok snart gjøre noen ordentlige forsøk på å finne igjen gjørsen, som er litt superfisken her i sjøen.

Fornøyd gjeddefisker

Når vi har vært ute på isen, har vi nesten hver dag sett jerv som har krysset isen over til øya som ligger utenfor her. Den ene dagen kom det en jerv spaserende rett mot meg og Eirik, da den fikk se oss var den bare 50-100 meter fra oss. Den satte seg ned for å studere oss før den fant ut at den skulle snu og gå tilbake. Rett etterpå så vi en annen jerv som krysset over til øya. Er dessverre litt lang avstand å ta bilder på, men har da prøvd. I dag når jeg og gutta var nede på isen fikk vi se en ulv som krysset over til øya. Er virkelig moro og se noen av alle dyra som vi vet ferdes rundt oss her.

jerv på tur over isen

Ulv på isen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s