Is og litt vinter

De siste dagene har vi hatt en forsmak på vinteren med temperaturer rundt 15-16 minusgrader. Vi har stengt vannet i dusjhuset og vet at det er lenge til det bare er å skru på krana for å få dusjet…  Men hva trenger man dusj til når man har en snekker til gubbe? Han har snekret/laget en badestamp, i bursdagsgave til meg, som skal prøves en av de første dagene. Det skal bli deilig.:-)  Gutta hadde også laget gaver selv, av Anders fikk jeg et lite treskrin og av Eirik en skjærefjøl, er jammen fint å ha bursdag i villmarka når man har slike gutter med seg:-)

Gutta med gavene de hadde laget til meg

Badestampen Arild har laget

 

Fordelen med at det har blitt kaldere er at vi har kunnet ta i bruk isen, den er nå ca 7 cm tykk. Isboret er funnet fram og vi har så vidt prøvd å fiske litt,uten den helt store fangsten foreløpig, har kun fått en gjedde.  Anders har kjøpt seg ny pilkestang og var veldig ivrig på å få prøvd den, vi vet jo at fisken er under isen her et sted så det er bare å prøve

Tålmodig isfisker

Årets første isfiske gjedde:-)

Tapawingo stadion er også åpnet, og gutta har allerede mange timer med skøyter på bena. Vi har måket av snøen på et lite område av isen og har som mål og holde det snøfritt der i vinter slik at de kan gå på skøyter der.  Foreløpig er det mulig å gå på skøyter der det ikke er måket også, det er spesielt fint der det har vært sprekker det har kommet opp vann fra. Så akkurat nå har de så stor skøytebane de bare kan ønske seg:-)

Gutta prøver skøytene for første gang i vinter

Eirik i farta:-)

 

Gutta på skøytetur

Vi har og laget oss en liten bålplass rett ved skøytebanen, i to dager nå har vi spist lunsj ute og vi koser oss der helt til det blir mørkt. Den første dagen vi var på skøytebanen fikk vi tilskuere også, to elger som kom over isen. De sto lenge og så på oss, de skjønte nok ikke hva vi var for noen raringer, men etter en stund snudde de og gikk tilbake til der de kom fra.

Eirik lager seg lunsj

Tilskuere:-)

Reklamer

3 responses to “Is og litt vinter

 1. Ellen S. Brevig

  Nydelige vinterbilder,det ser nesten slik ut her hjemme også,men minus sol om dagen.Og nokså mye varmere da. Dere har jo mye finere skøytebane enn Elverum 🙂 Fortsatt veldig morsomt å følge bloggen deres,og for noen fine gaver du har fått Ellen:)

 2. Vinteren i Trysil og Tapawingo er så og si i takt. Vi har fått kaldere være -10/-15. Isen legger seg og vi har en drøy desimeter med snø.

  Gratulerer med dagen, Ellen (en uke forsinket). Må si du har flinke snekkere med deg. Har der et eget snekkerverksted på campen? Det trengs mer enn kniv og øks for så fint snekkerarbeid.

  Ser på bloggen til fam. Paulsen at det går fraover med Vegard og at han er optimistisk på å komme tilbake på campen. Vi får håpe at det ordner seg. Ble jo ikke helt slik det var tenkt dette her. Lykke til videre.

 3. Einar D. Granrud

  Det må ha vert veldig gøy og se så mange dyr;)Skulle ønske jeg kunne gå på skøyter å.Håper dere har det supert i Canada.Jeg gleder meg til og være sammen og leke med deg.Vennlig hilsen Einar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s