Livet går videre…

Siste uka har vært en uke preget av mye tanker og bekymringer for hva som har skjedd, hvordan det vil bli videre fremover, og hvordan det går med dem som er i Edmonton. Vil vi bli værende på campen alene, eller vil fam Paulsen komme inn igjen? Foreløpig har vi ingen svar, men vi er optimistiske og håper de er tilbake så snart som mulig. Takket være skype så har vi jevnlig kontakt.

Livet her går ubønnhørlig videre, og vi er nå i så normal gjenge vi kan bli omstendighetene tatt i betraktning. Vi er fortsatt heldig med temperatur og vær, temperaturen holder seg på riktig side av null og vi kan fortsatt nyte luksusen det er å ta seg en dusj. Den siste uka har det vært flere aldeles nydelige soloppganger, har aldri vært på et sted før der soloppgangene er som her. Solnedgangen er vanskeligere å se i og med at vi da må ut på sjøen for å se den skikkelig, men vi har da knipset noen fine bilder av den og:-)

Soloppgang, ikke redigert i det hele tatt.

Forrige helg var vi på båttur opp til vedskogen vår, måtte hogge unna litt is for å komme oss ut med båten og det var en del sørpe utpå sjøen. Vi hogde litt ved og spiste litt lunsj før vi returnerte hit. Vi har blitt veldig glad i pinnebrød med kanel og sukker, det smaker utrolig godt.

Vedskogen

Godt med pinnebrød

 

Da vi våknet dagen etter var hele sjøen, så langt vi kunne se, islagt.  Da var det bare å innse at båtsesongen var over, og ta inn båtene. Det var nesten litt vemodig fordi vi har hatt så mange fine båtturer etter vi kom hit. Men vi ser fram til å kunne ta fram skøyter og prøve isen. Det er vel også noen her som har lyst å prøve isfisket kjenner jeg dem rett:-)

Islagt sjø og 0,5 cm snø:-)

Arild og Anders kjører opp båter

En morgen vi skulle gå ut fikk vi  se en røyskatt på trappa, ivrig opptatt med å stjele noe mat vi hadde satt ut. Gutta var på fotojakt det meste av dagen for denne karen var ikke skvetten. På det nærmeste sprang den over skoene til Anders, et artig lite innslag i hverdagen.

Nysgjerrig liten kar i vinterpels

I venstre billedkant vises Anders sin sko, ikke skvetten denna krabaten

Samme dagen hørte vi ulvehyling, midt på lyseste dagen! Arild tok med seg kamera for å prøve å få tatt bilde av dem, han fulgte lyden, men kom aldri helt innpå dem. Etter en stund fikk han se tre ulver som krysset isen over til øya rett utenfor campen, det var dessverre for lang avstand til at han fikk tatt bilder av dem, men spennende var det. På kvelden hørte vi dem på nytt, da hørte vi dem ute på øya:-)

I går kveld steg plutselig temperaturen opp til +13 grader og vinden økte på. I hele natt har vi hørt vinden ule, og i dag når jeg sto opp var isen faktisk gått opp igjen! Vinden økte på utover dagen og en periode midt på dagen måtte vi faktisk holde oss inne i frykt for at vi skulle få noen trær i hodet, det knakte og brakte faretruende flere steder. I løpet av dagen har det bikket et par trær  pluss at det har knekt noen topper av andre trær inne på campen . Ganske heftig når det står på. Nå utover kvelden har vinden løyet en del så det blir nok en roligere natt i natt.

Det blåser friskt

Sterke krefter

Gutta har brukt dagen på å bygge seg et jakttårn i skogen her, ble faktisk ganske fint:-) De er flinke til å sysselsette seg selv så dagene går fort for dem også, de har stadig noen prosjekter på gang.

Bygging av jakttårn

Reklamer

2 responses to “Livet går videre…

  1. Isa Roll Gulbrandsen

    Hei Anders! Jeg ser du har det fint. Fin hytte foressten. Savner deg, håper du kan komme snart. Men det tar tid!

    Mange klemmer fra Isa.

  2. Jon Erik Sletten

    Hei!
    Det var utrolig leit og høre om ulykken som har rammet dere, håper at alt ordner seg for Vegard og at han raskt kommer tilbake i god form. Jeg håper virkelig at ting ordner seg for dere slik at dere kan fullføre året i villmarken alle sammen. Lykke til videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s