Det blir kaldere

Siden sist har vi fått merke at det har blitt kaldere i været, forrige fredag måtte vi stenge vannet til hyttene, vi har heldigvis vann i dusjhuset enda, men det er bare et spørsmål om tid og hvor mange kuldegrader det blir før vi må stenge der og. Og da er vi faktisk uten innlagt vann helt til våren, det blir nok tungvint, men vi venner oss nok til å hente vann fra sjøen også:-) I morges var det ganske mye is i vannet utenfor campen, ble borte utover dagen når det begynte å blåse, men et absolutt klart varsel om at vinteren er på anmarsj.

Is langs land

 

Solnedgang ved delvis islagt elv

Vi har fortsatt brukt dagene til å hente ved til vinteren, har nå fylt opp vedskjulet og har noen «lunner» liggende borti her, dem skal vi hente når det blir is. Det har vært noen fine dager i skogen, har med oss lunsj som vi spiser før vi begynner, og til drikke, varm kakao. Bål må vi selvfølgelig også ha.Gutta benytter disse dagene til å utforske naturen rundt der vi hogger, stor var lykken da de fant en bekk om dagen her:-) Derhar de brukt mye tid til bla å bygge demninger.

gutta på tur:-)

Vedbåten ferdig lastet:-)

Vi benytter også dagene til å ta noen fine båtturer, i dag kjørte vi opp til bukta ved Kirkness Island, hadde tenkt å kjøre innover i noen elver som er der, men det var bare et problem,  isen var altfor tykk der det var stille vann… I stedet ble det bål og pinnebrød ved sjøkanten, absolutt helt supert:-)  Båtturen tok en drøy time hver vei, i noen få plussgrader blir det fort kaldt, men vi var kledd for vinter så det gikk greit. Men har vel i grunn innsett at det snart er slutt på båtsesongen for i år.

Eirik har funnet masse is i sjøkanten

Anders har funnet en grein med is rundt, og er kjempefornøyd:-)

Bålkos:-)

Andre dager er vi bare her på campen, er en del som skal gjøres her også før vinteren, Vi har brukt en del tid på å blåse bort løv fra bakken, vi har heldigvis en løvblåser til å hjelpe oss med, denne kan også gutta bruke:-) Ellers går det mye i generell rydding.

Eirik ivrig i gang med løvblåseren

Enda ivrigere løvblåser

 

Om kveldene hører vi ulven hyle/ule, ganske spennende å stå på trappa å høre den rett borti skogen her. Vi så forresten stor svart ulv på flystripa her om dagen, var for langt unna til at vi fikk tatt bilde av den, men fikk da i hvertfall bilde av sporet:-)

ulvespor, syns hånda mi ser liten ut

Har også fått et ekorn som er ganske frekt og freidig, hadde en kjele med litt rester av saus nedi, tror du ikke han tok av plastikken og forsynte seg. Hører med til historien at tre unger og en gubbe stod på ca 1,5 meters avstand da han stakk hodet nedi kjelen…

Frekt og freidig:-)

Er da søt og da:-)

Reklamer

2 responses to “Det blir kaldere

  1. Ingunn Woldmo Haugen

    Hei, litt treig, men nå fant jeg bloggen deres. Ser ut som dere opplever mye spennende. Skal legge dere inn som favoritter, så kan jeg sitte i godstolen foran peisen med pledd og lese om deres villmarksopplevelser…. Hils alle og kos dere masse! Ingunn

  2. Det er nesten vinter her også med ca -8 grader i dag. Men vi har ikke noe snø enda. Det kom litt, en dag for over en og en halv uke siden, men det ble borte samme dagen.
    Dere ser ut til å trives der, med bålkos og arbeid. Lykke til videre

    Åsmund Teppen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s