Dagene flyr…

Her går ikke dagene, de flyr. Rekker så vidt å stå opp om morgenen før det jammen er på tide å legge seg igjen, og det er ikke fordi vi står opp alt for sent altså:-) Etter frokost starter vi alltid med 2-3 timer skole før vi kommer i gang med det vi skal ute.

Soloppgang i tåke ved flystripa

Anders spikker på noe fint

De siste dagene har mye av tiden gått med til å hente ved, vi henter veden på andre siden av bukta her. Der er det skog som brant for noen år siden som står der svartsvidd og tørr, klar til å bli ved for oss. Etter en dag i vedskogen blir vi da naturligvis helt svart av soten som sitter på trærne, men vi trøster oss med at vi skal holde oss varme i vinter i alle fall. I vedskogen er det eneste hjelpemiddelet vårt motorsager, det vil si at all ved må bæres bort til båten for så å kappes og hives opp i båten, en langsom, tidkrevende og ikke minst tung prosess. Men vi har jo tid nok til å ordne ved utover nå. Heldigvis har vi vært heldige med temperatur og vær slik at vi kan ferdes med båt enda, det gjør jo det hele mye lettere. Har hatt noen fine dager i vedskogen de siste to dagene.

Stokkene bæres ned til vannkanten før de kappes, dette er av en eller annen grunn damejobb....

Arild kapper veden i passe lengder

Gutta spikker og koser seg ved bålet i vedskogen

De dagene det blåser rydder vi og ordner opp her på campen så alt skal være klart for vinteren, det er mye å ta fatt på å ordne, men vi blir nok ferdige. Ettersom vi har vært heldige med været har vi fortsatt vann i springen, og dermed også varm dusj, en ren skjær luksus. Vi håper at temeraturen holder seg slik at vi har vann en uke til, hadde vært deilig det:-)

Ellers er det et rikt dyreliv rundt her, vi hører ulven ule om kvelden, jerpene har vært helt inne mellom hyttene og ekornene blir stadig frekkere. Ekornene er stadig oppe på terassen for å se om de kan finne noe godt, her om dagen kom jeg over et som hadde veltet en kopp med matolje, det slurpet og koste seg veldig… Her ser dere noen eksempler på dyrebilder tatt rundt omkring her på campen:

Ekorn som spiser sopp rett utafor hytta vår:-) Søt, men fryktelig hissig...

Jerpe, er utrolig lite sky, sitter rolig til vi kommer på ca 10-15 meter!

Stokkender

Hvithodeørn

Reklamer

2 responses to “Dagene flyr…

 1. hei kan dere sende en ribbe og en elg pølse??Dere har det fint ser jeg dere koser dere virkelig!! hilsen sander.

 2. Yngvar Aarebrot

  Hei på dere villmenn/kvinner
  Det er trivelig å lese om hvordan dere opplever villmarka i Canada. Skulle gjerne delt opplevelsene med dere der borte. Nyt det. Det kan vel bli en og annen triviell dag når vinteren kommer for fult?
  Har selv nylig vært en tur på Sunnmøre på hjortejakt, men de to dagene jeg var der ble det 2 – 0 til hjorten. Der var for mye løv på trærne. I stedet for å flykte etter kjente ruter valgte den å «trykke» i skogen og da er det vanskelig å finne den uten hund. Som dere kjenner til er elgkvoten oppfylt grundig (det blei jo skutt det som ikke sto på kvota også. Så personlig ser jeg fram til å få deg Arild tilbake på laget. Etter et år i Canada skvetter du neppe til av noe som rører seg i Flermskogene? Ialle fall bruker du ikke rifla så kjapt. Jeg sendte noen bilder til Bjørn (etter ordre fra din far) han skulle videresende. Vi sleit med å slå gevirstørrelsen på moosen.

  Dere må ha lykke til videre.

  mvh.

  Yngvar Aarebrot

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s