Ulv, kjøttarbeid og indian cabins

Nå er vi alene på campen og kan styre dagene som vi selv vil. Det ble veldig stille og rolig, fra å være 15 stykker her på det meste er vi nå bare 7 igjen, deilig:-)

På mandag skjøt den ene av jegerne en ulv, den var helt svart og veide ca 30 kilo. Det er ikke mye når man vet at de største ulvene kan veie opp til 80-90 kilo, men jegeren var veldig fornøyd med fangsten. Gutta syns og det var spennende å få se på og ta på ulv:-)

Gutta med ulven til Barry

Dagene går ellers med til mye arbeid med kjøtt, vi kverner mye for å ha til kjøttdeig gjennom vinteren. Kjøttkverna er av merket husquarna og drives med rå muskelkraft. Er fortsatt igjen mye arbeid med den før vi er i mål. Både små og store har vært med på arbeidet, men Arild og Vegard har til nå stått for det meste av kverningen. Arild prøver seg også som pølsemaker, skal bli spennende å smake om noen uker/måneder. Elgtunga er allerede kokt og smakt på, den var absolutt godkjent:-) I dag skal elgrullen lages, artig å prøve seg på litt forskjellig.

Anders og Sander er med og maler kjøtt

Pølsemakern

Gutta er fortsatt veldig opptatte, de siste dagene har de drevet mye med pil og bueskyting, har laget blinker selv, og de treffer også. De er også med på mange av de dagligdagse gjøremålene her, det virker som om de har funnet seg godt tilrette nå.  Under skolearbeidet i dag fikk vi plutselig se et ekorn på terassen her, det var til og med helt oppi vinduskarmen, passet veldig bra ettersom Anders skrev om ekorn på skolen i dag:-)

Ut på jakt med pil og bue:-)

Gutta har klatret opp på den største steinen i mils omkrets

Gutta studerer ekorn på terassen

I går bestemte vi oss for å ta en tur, vi smurte niste og kokte med oss vann til kakao og satte oss i båten. Vi satte kursen mot «Indian cabins» i den nord-østre delen av av sjøen. Det var en kjempefin tur, ingen sol, men god temperatur.  Indian cabins er 5-7 hytter som ligger på elvebredden, de blir mest brukt om vinteren til bla indiansk vinterfiske. Her spiste vi en sen, men god lunsj, det var virkelig koselig. Rart så godt som mat smaker når man er på tur:-) Vi kjørte også litt videre oppover elva, vi så en del bever og ender. På tilbake turen over sjøen fikk Anders en walleye og to gjedder, så han var strålende fornøyd. Vi kom tilbake til campen etter at det hadde blitt mørkt:-)

Indian cabin har visstnok blitt bygd ved hjelp av finnen Anders Lønnqvist og et byggelag han ledet.

Lunsj i det fri:-)

Bever

En blid fisker:-)

Reklamer

7 responses to “Ulv, kjøttarbeid og indian cabins

 1. Så flott at dere har funnet kjøttkverna, det er absolutt en nyttig ting…. Men, har dere ikke brukt den elektriske ?? Det går ,tross alt, litt fortere med den…
  Hils til alle Mari

  • Vi har sett den elektriske kverna og, men ikke tatt den i bruk, vi trodde ikke den var noe særlig tess.. Men i morgen skal vi jammen ta den i bruk også. Skal hilse til dere og:-) Vi storkoser oss!

 2. Så fint dere har det!! Jeg er ferdig med 5 dagers koieliv i Trysil nå. Deilig med en uke ute i skogen selv om det ble dårlig med elgfall…….Kunne godt ha tenkt meg en av de der oksene deres på post ja 🙂 Nelly og jeg koser oss på hytta i helga, mens Trond er på elgjakt. Vi skal ut og finne pip-pip’en etterpå, tor vi da……I morgen er det ny kamp, du går virkelig glipp av noe Ellen. Gutta spiller kjempebra nå om dagen. Har ennå tilgode å tape en kamp denne sesongen :)) Hils til alle

 3. oi bever og ulv og du ser blid ut.
  hilsen erik.

 4. Saa artig aa lese hvordan dere har det! Anders Lonnqvist er ikke norsk, men finsk, og snakker svensk, han utvandret til Canada som ung og bor i Vancouver, om han da ikke er ute og seiler paa verdens hav. Vi traff han og sveitsiske Elizabeth i Marokko foerste gang, og noen aar senere var det han som formidlet aller foerste kontakt med Steve og Debbie og Tapawingo. Han ledet arbeislaget (kristne frivillige) som bygde IC, ja. Og har ellers jobbet med liknende ting for Leger uten Grenser i Afrika. Flott fyr!

  • Hei. Tusen takk for opplysninger om Lønnqvist, prøvde å søke på nettet, men fant ikke noe. Var utrolig flotte hytter da, bare så synd at de ikke holdes i orden… Ellers koser vi oss fortsatt veldig her på Tapawingo:-) Håper dere har det fint også:-)

 5. Hei på dere. Ser ut til at dere har fått det slik dere ønsket det 🙂 Ser helt fantastisk ut. Her hjemme er høsten kommet for alvor, nå venter vi egentlig bare på snøen. Hjemmlengselen har ikke kommet enda skjønner jeg.
  Dere får si ifra hvis dere ønsker et bilde av huset deres 🙂 Det står fortsatt 🙂

  Roar og Anja

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s