Mere elgjakt og ulv

 

Her raser dagene avgårde i et høyt tempo, det er masse gjøremål nå som det er mange jegere her. vi damene lager mat og gubbene hjelper til med kjøtt og andre forefallende oppgaver. Alt tar mye lengre tid her enn hjemme, Varmt vann må bæres når man skal vaske opp, all mat må lages fra bunnen av så alt tar rett og slett tid. Etter frokost har vi innført at det er skole noen timer før ungene slippes løs ute. Vi er heldig med været fortsatt, det er både mildt og sol slik at vi stort sett er ute hele dagen:-) For et par tre dager siden var det en fantastisk soloppgang, fikk tatt noen flotte bilder syns jeg selv, men det var enda finere i virkeligheten, vi damene er jo så heldige at vi får med oss både soloppgang og solnedgang hver dag, så vi får bare nyte det:-)

Som jeg nevnte sist har Arild vært så heldig å få være med på elgjakt, de var heldige og jegerne skjøt to fine okser og var veldig fornøyde. De var borte i to netter, heldigvis for dem var det ikke kaldt, men den ene natta regna det og blåste en del. Jakta foregår rundt sjøen og opp elvene med båt, noe av grunnen til dette er at det er sumpområde og umulig å ta seg fram på beina. Båten stoppes på lovende plasser hvor de da prøver å lokke på elgen. Den første av elgene, en 13-tagger, kom på «lokk» , vassende ut i sjøen på jakt etter den brunstige kua han trodde var der… Dagen etter gikk turen lengst vest i sjøen,  først utpå kvelden ble det observert ei elgku beitende uti vannet. De lurte seg bortil og «lokket» i håp om at en okse skulle være i nærheten. Det var det ikke, men i kikkertenså de en  stor elgokse som stod på land, ca 1 km unna, de kom seg på skuddhold og etter første skuddet løp elgen ut i vannet. Etter et par skudd til fallt den overende og skytteren var strålende fornøyd over den flotte fangsten.Dagen etter brukte de 6 timer på å kjøre båtene med elgen på slep tilbake til campen. Under turen ble Arild omdøpt til Froid, historien bak er litt uklar, men det er visst fransk og betyr kjølig…..? Det var en virkelig villmarkstur, milevidt fra folk og et rikt dyreliv med massevis av ender, pelikaner, ørn, bisamrotte, bever, elg, cariboo mm

elg i solnedgang

 

Gutta med geviret, bredde 53 tommer

Her på campen gikk livet sitt vante gang mens Arild og noen av jegerne var på tur, ble bare litt færre å kokkelere for:-) En ettermiddag vi drev på ute, hørte vi ulven ule borti skogen her, fasinerende! Den ene jegeren som er her har store planer om å skyte ulv, så han er nå ved åtet der vi satte ut viltkameraet og håper at det kommer en tuslende forbi. Vi var og hentet kamereaet i dag og tro det eller ei, ulven har faktisk vært der de siste dagene, men i skjul av mørket…. I dag så ble det observert fire ulver av elgjegerne, så det blir spennende å se om han får en ulv med seg hjem.

Ulv i mørket

Hva vi gjør i dag, ja det finner vi ut av etterhvert som dagen går. Deilig å kunne ta dagen litt som den kommer:-)

Reklamer

12 responses to “Mere elgjakt og ulv

 1. Einar Dahlen Granrud

  Hei Anders gøy og lese hva dere har sett og gjort i Canada. Vi har hatt avslutning i fotball.vennlig hilsen Einar 🙂

  • hei einar vordan går det med deg? Jeg har det fint, har fått meg pil og bue. Det er morsomt å skyte med pil og bue. Jeg har sett ulv det var morsomt. Jeg har sett jordekorn. Hilsen Anders

 2. Kasper og Tiril

  Hei Anders og Eirik!
  Så spennende dere har det! Ser ut som dere opplever masse hver dag!
  Dere er heldige 🙂 I dag har vi startet høstferie i sprutende regnvær. Om noen timer skal vi sette oss i bilen til tynset og besøke oldemor.

  Fortsett med å kose dere videre! Klem Kasper og Tiril ;D

 3. oi den ser farlig ut hilsen erik

 4. Grete KLaveness

  hei!
  Så fine bilder av masse spennende dyr. 3b kommer og besøker deg snart. Vi har bestemt oss for å dra på skoletur, og bli i 3 måneder. Vi feirer gjerne jul sammen med dere:):):):):):):):):):):):):):):):):):)

 5. Hei ! jeg ser att elgjakta går bra,det gjør den her også ,vi var ferdige med 8 elger på to og en halv dag . Bror min hadde ulv på 15 meter rett sør for lerduebanen i Sørskogbygda.
  Hils de andre! Johnny

  • Elgjakta gikk bra ja,men så tar de ut kun syv elger på et område mye større enn elverum kommune. Det ikke elgjakta som regulerer bestanden her men derimot ulven. Når jeg fortalte at jeg hadde sett ei tokalvs`ku ble de overasket, det er uvanlig at kuene klarer å fostre opp to kalver mellom ulveflokkene her.

 6. Ronny Flermoen

  Hei igjen. Vi følger med her fra det heller milde Norge (siste dagene). Artig å høre om hva som foregår. Dette med Froid må vel være at Arild falt i elva og ble kald som en fisk da han så den store elgen… Vi var forresten å tuslet litt rundt tannheim her om dagen – litt stille borti der nå, men Martin fikk også lyst på skøytebane i «hagen» (badebasseng var vel status der nå da). Trodde Bjørn skulle være der, men… Hva var unnskyldningen igjen? – jo lange jaktdager, mye flåing, kjøttdeling… Vi var forresten på Flermoen en tur og bivånet litt slakting vi også – Det ble tatt et bilde av Olav der som dere kanskje får se…

  • Hei, den teorien din om kallenavnet mitt syns jeg var heller tynn, jeg velger heller å tro at det er min helteaktige kjølige ro i absolutt alle situasjoner som ligger bak 🙂 Fikk litt hjemlengsel når du nevner tannheim, men det knitrer i ovnen og stearinslyset står på bordet her også,og med en sjø full av fisk og et rikt dyreliv rundt oss så storkoser vi oss!
   Hils alle !

 7. Åsmund Teppen

  Hei alle sammen.

  Skal hilse fra mamma og si at det ikke er sikkert at dere får tilbake Pia når dere kommer tilbake. Hun sier hun vil beholde henne. 🙂

  Om Pia
  Når kan vi forvente løpetid og hva gjør vi da?
  Hvor mye fôr skal hun få ?

  ÅGT

 8. elg i vannet kult.
  hilsen erik.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s