Plutselig var den der!

I går var det tid for kjøttdeling, karene skred til verket med nykvessede kniver, mens vi andre var opptatt med skolearbeid. Plutselig kommer Arild løpende og sier at det er en svartbjørn ved garasjen! Vi spenner på oss skoene og hiver oss ut døra og løper opp for å se. Og der bare noen meter ut i skogen står den, en svartbjørn. Det var virkelig morsomt å se den så nære, men vi vil ikke ha den her på campen. Den ble vel tiltrukket av kjøttlukten vil jeg tro, nå har vi heldigvis pakket ned det som har hengt ute så da får vi tro vi ikke ser den flere ganger… Når vi begynte å kikke oss litt rundt etterpå fikk vi se at bjørnen hadde stått og bæsjet ca 3 meter fra garasjeporten, og inni garasjen var det fire karer!  Det var absolutt spennende med bjørnebesøk,  men må tilstå at jeg ser meg litt ekstra rundt når jeg er ute nå:-)

Svartbjørn!

bjørnebæsj ved hjørnet på garasjen

 

Ellers så jeg og Eirik oter i sjøen her i går, morsomt det også, selv om bjørnen nok overgår det meste.

Oterfamilien, Eirik er fotograf

I går kveld ble vi invitert på ferskt elgkjøtt av Joel, den ene av jegerne, det var en veldig koselig og sen middag. Ungene var kjempefornøyde med å få være oppe så lenge:-)

Gutta og Steve spiller kort mens de venter på middagen

Reklamer

5 responses to “Plutselig var den der!

 1. Wow! Utrolig moro med alle de fantastiske bildene. Dette må jo være helt toppers. Hadde ikke trodd at det Canadiske dyrelivet skulle by seg fram så villig.

  Her hjemme kribler det så smått i en elgjeger. Men vi får nok nøye oss med Jerpbekkmora, vi. spennedende blir det, lell.

 2. Så artig å se svartbjørn, bare den ikke blir mere nysgjerrig;)

  Vi følger spent med på alle innleggene her og det er artig å få dele litt av deres opplevelser der borte i Canada.

  Mange hilsner fra Ola og Cecilie

 3. Hallo venner (og slektninger)
  Denne bloggen deres her var virkelig en höydare må jeg si. Helt fantastisk hvor mye dere allerede har opplevd der borte. Blir temmelig misunnelig, men gleder meg stort over å lese skildringer og se på bilder – her vil jeg nok følge med litt fremover… Her i Norge er det ikke like mye spennende som skjer, men bjønn forsynte seg ganske godt fra bikubene på nylekkmoen i år. Dermed er fruen litt mindre ivrig på joggeturer oppover der. Leser av kommentarer fra ivrige trysiljegere at motivasjonen er god – men traff en trysling på Rörbäcksnäs her om dagen som sa det var lite elg på svensksia i år (de er jo litt tidligere igang). Han mente det var bjønn som tok for mye kalver, samt nevnte det var peilet 10 bjønner mellom Støa og Ljørdalen… vel -vel, jeg følger med dere videre (disse bildene deres skal jeg vise til Martin også). Ronny

 4. Kort status på jakta så langt:
  Dag èn, 4 elger. Undertegnede hadde et førsteskudd (som endte i tømmertall) på en liten okse som i sin tur ble felt av Jan på Brennåsen og ÅsenVesta Brennåsen. Ketil (bisitter til Kjell) pluss Yngvar felte ku med to kalver ved Flera synna Svellmyrbekken. Kua landet i Flera som går flomdiger etter mye regn, og stoppet ikke før ved Svartåoset, og ble deretter fløtt til Flerbrua. Dag to nå klokka fem, 0 elger. Skal hilse fra de andre jegerene. No lytt je iveg å få varme i koia på Tannheim.

 5. Her er alt som vanlig; Sambo på elgjakt, Nelly drar som besatt mot porten deres i håp om at Pia skal være ute og Elverum vinner håndballkamper mens taiga’n jubler hemningsløst med høyt støynivå :)) Vant foresten sesongkort på kampen i går kveld:)) Stille og rolig hos naboen over veien

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s