Elgjakt, ulv og jerv!

Ja, nå er elgjegerne på plass og spenningen er stor om de skal få skutt elg. Den ene av dem har allerede skutt sin elg, en stor  okse med slakvekt på 380-400 kg. 17 tagger og i følge Steve en av de tyngste elgene som har blitt skutt de siste fem åra.  Stor stas for både liten og stor og være med når de heiste elgen opp fra vannet og flådde den. Arild og Vegard var med og slaktet, så nå har Arild fått gjort det på den canadiske måten også:-)  Den første dagen elgjegerne var ute på jakt, gikk Arild seg en tur ned på brygga om kvelden, plutselig hørte han at det var noe  som beveget seg i skogen. Like etter plasket det i vannet, han lokket et par ganger og en stor elgokse vasset ut i vannet og «okket» tilbake!   Etter en liten stund fikk den været av Arild og skjønte at her var det ikke noe å hente, og forsvant:-)

Gutta med elgoksen

Arild hilser til Flermoen jaktlag; "her skulle vi tatt en støkj"

Slakteavfallet kjøres opp i skogen slik at det ikke skal trekke rovdyr (bjørn) inn til campen. Vi var dit en tur i dag for å se om vi kunne se noe spennende( les ulv, bjørn) og for å sette ut viltkamera. Når vi kom dit lettet det en hel haug med korp (ravn) og en stor ørn. Vi var litt forsiktige når vi var der, peppersprayen var med og vi kjørte nesten helt fram. Da vi gikk tilbake til bilen gikk Anders litt foran oss andre, plutselig ropte han; det er en ulv her! Og det var det, rakk så vidt å få festet den til filmen. Strålende fornøyde dro vi tilbake til campen.

Ulv!

Været var fint i dag så vi bestemte oss for å ta en tur med båten og selvfølgelig fiskestanga. Det ble en kjempefin tur i supert høstvær og vi var så heldige at vi fikk to walleye, meget fornøyde med det. Koste oss ute på tur i flere timer.

Det er fint her da:-)

 

Største walleyen til nå, 61 cm lang!

 

Utpå ettermiddagen tok vi en tur til, måtte jo sjekke viltkameraet:-) På turen fikk vi se et brunt dyr foran oss på veien, en porkypine! Arild jumpet av bilen og løp etter det for å få tatt et bilde, det var ikke veldig interessert i å bli foreviget, og snudde rumpa til. Vel framme sjekket vi kameraet, det var haugevis med bilder av korp, men så på et bilde var det plutselig et brunt dyr, ikke bjørn, men en jerv! Det var moro, den hadde faktisk vært der ca 2 timer etter at kamera var satt ut. Blir spennende å se i morgen hva som har skjedd i løpet av natta..

Jerv!

Vi koser oss fortsatt veldig her på campen, har sett noen fantastiske solnedganger når vi har vært ute i båten.

Solnedgang ved Bistcho Lake

Reklamer

One response to “Elgjakt, ulv og jerv!

  1. oi jerv tøft.
    hilsen erik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s