Litt forskjellig..

Siden sist vi skrev noe har vi brukt dagene til å gjøre oss kjent på campen. Vi har vært heldige med været så vi har vært mye ute på tur med båten. Vi har fisket en del og fått en del gjedde og to gjørser, det blir snart fisk til middag tror jeg. Sjøen er stor så vi har til nå bare «plasket» rundt her i området ved campen.

Solnedgang i Bistcho lake

Det er fine høstfarger her nå:-)

 Vi har og begynt vedsankinga til vinteren, i følge Debbie må vi sikkert fylle vedskjulet 6 ganger for å ha nok gjennom vinteren. Til nå har vi hentet tre fulle båter med ved, Arild og Vegard har regnet ut at vi trenger 27 til…. så vi har nok å gjøre framover. Skogen vi henter ved i brant for noen år siden, så når vi har hentet ved er vi helt svarte av soten og aska som sitter på trærne:-)

Alle mann i arbeide:-)

I dag har Arild, Vegard, Anders og Sander vært og sett på en ny brannflate/vedskog,på turen opp dit fikk de plutselig se to elger som la på svøm fra ei øy på ca 30 m2 over et til neste øy, som var ca 200 m lang, disse øyene ligger ca 1 km fra land!!

Moose!

I går var Vegard og Arild med Larry, en av guidene til elgjakta, og hentet en brygge som hadde slitt seg, den lå helt i sørenden av sjøen, det var litt av syn når de kom hitover med den i putrefart. Larry har foresten vært til stor hjelp for oss i forhold til det meste, han kan mye om natur og dyr rundt her og han er egentlig litt av en altmuligmann. Han har og en hund, Shadow, som alle syns det er koselig å kose med:-)

Gutta på bryggehenting, Vegard benytter enhver anledning til å fiske:-)

Mere bryggeflytting.-)

Har sett mye ørn her, senest i dag når vi spiste frokost fløy det en rett utenfor kjøkkenvinduet. Den satte seg i ei gran rett utenfor her.

Hvithodeørn

 Ellers har Larry sett bjørnespor i veien opp til flyplassen, vi har heldigvis ikke sett noe til den her på campen. Nå er det store om de ser spor etter eller ser en elg, for nå har elgjegerne kommet inn så i morgen starter elgjakta. Arild og Vegard har fått i oppgave  av Steve å hente elgene som blir skutt, så da får vi bare krysse fingrene for at det blir noe å gjøre for dem i morgen.

Vi damene skal lage mat til elgjegerne, så nå har vi bakt brød og gjort oss kjent i kjøkkenhytta og hvor ellers vi finner ting her, lagde første middagen til dem i dag, må tilstå at vi nok hadde litt prestasjonsangst, men det gikk jo bra. Er heldigvis hyggelige og greie folk å ha med å gjøre. Så i morgen skal vi opp kl 5.00 og lage frokost til dem…

 Vi har kommet i gang med skolearbeidet, men vi mangler en del bøker enda så det blir en del via lenker på internett. De hører mye engelsk i løpet av en dag og de prøver av og til å svare, så det blir en del praktisk engelsk:-)

Skole

Takk for alle kommentarer som vi får, det er kjempehyggelig:-)

Reklamer

5 responses to “Litt forskjellig..

 1. anne grethe næverdal adolfsson

  hei
  synes det er spennede å følge med på det som blir skrevet og betviler ikke at dere går et spennende år i møte. I går var vi forøvrig i samme selskap som Siv og faren til Arild.
  Lykke til videre – det blir sikkert mange spennede opplevelser

 2. Fine bilder og det er artig å følge med på hva dere gjør og opplever. Her ruster vi oss til jakta, Arild vil bli savnet!

 3. Jon Erik Sletten

  Hei!
  Hyggelig og få nyheter og livstegn fra dere i Canada, dere er nok i deres rette element nå. Blir spennende og følge dere videre utover høsten og vinteren. Nå er det kun 4 dager til elgjakta!

  • Hei, det kribler i avtrekkerfingeren her også,spesielt etter at de i går kom inn med okse på nærmere 400 kilo og sytten tagger!! Det blir nok ingen elgjakt på meg i år, men det er mulig at det kan bli litt ulvejakt ! 🙂

 4. knut vålstuen

  heisan 🙂 håper dere har det bra .ser dere har samme temp og mindre skyer enn det er her i høstregnet .i trysil skyter de elghunder….jemthund …litt lik ulv da 😉 heihå .hilsen fra knut 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s