Ferden videre til High Level

Fra Slave Lake gikk ferden til Red Earth, en ørliten plass ca 260 innbyggere. I følge en kar så var det alltid gjørmete der, og sånn var det når vi var der og:-) Vi fikk spørsmål om hva i all verden vi gjorde der? Pleide aldri å være turister der… Vegard og Arild tok en runde biljard med noen truck-kjørere om kvelden på stedets lokale bar, de påstår at det ble uavgjort, men hvem vet? Vi hadde tenkt å kjøre en grusvei videre mot High Level, men ble av truck-kjørerne advart mot denne veien pga gjørme så da tok vi en annen vei.

Butikken i Red Earth

Veien gikk mot Peace River, en by som ligger ved bredden av ja nettopp Peace River:-) På veien ble vi (som kjørte bakerst) forbikjørt av en politibil, denne la seg bak Vegard før den plutselig slo på blålys og vinket Paulsen inn på kanten:-) Vi gled sakte forbi og ventet rundt neste sving. Etter en stund kom en noe skjelvende Paulsen etter, hadde gått helt greit, hadde bare lurt på hva de gjorde her oppe:-)

Politibilen som syns Paulsen så svært mistenkelig ut:-)

 I Peace River gikk vi oss en tur i byen, der kom det en eldre kar bort til oss og spurte om vi kom fra Norge, det viste seg at det var et ektepar som opprinnelig var fra Oslo som hadde slått seg ned i Peace River, det som gjorde det ekstra artig var at de het Paulsen til etternavn. Han hadde vært landslagstrener i langrenn for Canada fra 1974-1993. Vi gikk også en tur ned til elvebredden, unga fikk kastet stein og bygd litt demninger. Er nok godt å røre seg etter en dag i bilen.

Hardtarbeidende gutter ved bredden til Peace River

Ellen og Laila bestemte seg for å gå en tur på en topp ovenfor byen, pga at klokka var litt mye fant vi ut at Vegard og Arild skulle kjøre oss opp så kunne vi gå ned igjen. Vi hev oss i bilen og kjørte av gårde, der vi skulle gå ut av bilen fikk vi se et skilt, der stod det: Bear in area! Peppersprayen lå igjen på hotellet så da fikk vi ikke lov til å gå… I stedet ble det en liten kjøretur rundt på toppen, så veldig mange whitetales der.

Hups, ble visst ingen tur likevel

I dag har ferden gått til High Level, så nå er vi plutselig der flyet vårt ut i ødemarka skal ta av fra. Tirsdag ved 12-tiden letter forhåpentligvis flyet og vi er på tur inn i ødemarka:-) Rart å endelig være her, dette har jo vært målet helt siden vi satte oss i bilen i Vancouver. Landskapet herover er flatt og preget av løvtrær og beverdammer i massevis, disse er stort sett helt grønne og ofte fulle av ender og gjess. De neste dagene blir det å proviantere og gjøre oss klare for villmarka:-) 

Grønt og vakkert, er vel unødvendig å si at Arild er særdeles jaktsugen...

Velkommen til High Level:-)

Reklamer

4 responses to “Ferden videre til High Level

 1. Hei dere, sitter her trygt og lite spektakulært i sofan og koser meg med bloggen deres. Terje er godt plassert borte i kroken med en øl i hånda. Tusenfryd blir nok ikke like spennende som det dere skal gjennom. Vi lo forresten godt av historien om politibilen. Framanfolk kan være skummelt;-) Kos dere videre og husk peppersprayen på neste topptur.

 2. Hege Ragnhildsløkken

  Hei Ellen.

  Det er kjempe spennende å lese bloggen deres. Så utrolig mye som dere opplever!! Det virker som dere har det kjempe koselig. Kos dere i bushen!! Savner deg på medisin 2!
  Klem fra Hege

 3. Så utrolig artig å lese om opplevelsene der har hatt de siste ukene! Veldig koselig å lese og vi håper dere fortsetter å oppdatere utover vinteren også.

  Lo godt av den politibilhistorien, samtidig som det var akkurat slik jeg innbilte meg politiet i Canada kunne gjøre etter å ha hørt div. historier fra pappa(som da er fra dette området, grovt regnet;) ).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s