Prærien

Siden sist har vi kjørt mange mil, veien ble litt til underveis da vi har vært på jakt etter dekk til bilen til Paulsen (noe som viste seg å være håpløst å få tak i).  Vi startet i Tumbler Ridge og kjørte mot Dawson Creek,  terrenget var løvtrær og en del myr, i blandet mange rancher. Plutselig fikk vi se en hel rekke vindmøller oppå en åskant, litt fasinerende å se på, men syns ikke de hører hjemme ute i villmarka… Nedunder denne åsen var det en skogbrann, kjente det luktet røyk flere kilometer unda.

Skogbrann ved Dawson Creek

Dawson Creek må sies å ligge ute på prærien, flatt i alle himmelretninger. Veiene er tegnet inn som rette streker på kartet og slik er det i virkeligheten også, mange kilometer uten en eneste sving:-) Når vi var i Dawson Creek ble det plutelig sterk vind, kom bla en planke flyvende gjennom lufta, bare flaks at den ikke traff bilen vår.

Endeløse jorder med mange uinnpakkede traktoregg:-)

Fra Dawson Creek gikk ferden til Grande Praire vi bla Bonanza, tankene gikk til serien som går på Tv2. PÅ turen så vi et digert kjøttberg ute på et jorde (bison), senere så vi en coyote som sprang langs med veien. 

Bison

Coyote i full fart

Vi hadde håpet å få tak i et dekk i Grande Praire, men nei da.. Vi overnattet to netter på et hotell der det viste seg å være et aldeles utrolig hjelpsomt personale, de hjalp Vegard og Laila slik at det ordnet seg med ny bil så da er vi klare igjen:-) I går hadde vi en dag med avslapning, godt etter å ha vært på farten i to uker. Unga badet og koste seg på hotellet, hadde til og med egen vannsklie her og:-)

I dag har vi forflyttet  oss til Slave Lake, en by som ligger ved Lesser Slave Lake. På turen hit kjørte vi innom en liten by som heter Sexsmith ( litt artig navn da:-)) Der var hovedgata i 1920 stil til Arilds store lykke:-)

Sexsmith, fikk virkelig den store vesten følelsen her altså

 Har kjørt en tur i kveld for å se etter bjørn, og i kveld hadde vi endelig lykken med oss. Fikk se en svartbjørn ved siden av veien, fikk ikke bilde av den fordi det var litt mørkt, men utrolig artig å endelig få se den igjen. Vi så også 6 whitetales når vi var ute og kjørte.

whitetales

 Området rundt her er preget av landbruk og olje, er små boreinstallasjoner over alt, de ser akkurat ut som dem man ser i Donald:-)

Oljepumpe, har sett mange av disse på jordene

I morgen går ferden videre i retning High Level

Reklamer

3 responses to “Prærien

  1. Ser ut til å være nok ødemark å ta av borti der. Vil tro at dere storkoser dere.

    Vi har hatt mye bra vær, men kalde netter gjør at løvet har gulnet. Jeg og gutta var på 1132 i helga. Flott tur!

  2. Morsomt å se at dere har det bra. Her telles det ned til jakta 🙂 Har sett både rype, orrfugl og storfugl. Så jeg er rimelig spent på hva fredagen vil bringe. (Venter på freda’n :))

  3. Veldig spennende å lese om turen deres, jeg har selv kjørt mye i BC og Alberta, men ikke lenger nord enn Jasper.
    God tur videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s