vi vender nesa nordover

Nå har vi hatt noen rolige dager siden vi dro fra Jasper. Fra fjellene ved Jasper gikk ferden til Prince George, litt vemodig å forlate Rocky Mountains som vi hadde drømt om så lenge, men må vel si at forventningene ble oppfylt. På veien til Prince George kjørte vi forbi det høyeste fjellet i Canadas Rockys, Mount Robson på 3954 moh, et mektig syn.

Mount Robson

Ellers ble landskapet etterhvert mer preget av tettere skog og delvis noe landbruk. Vi kjørte og langs en elv som heter Frasier River, der sto det et skilt hvor det stod; «The greatest salmon river in the world», tror det;det var noen som ble litt ekstra fiskelysten da:-) Stoppet på litt ved elva så vi fikk strekt litt på bena og gutta fikk kastet en del stein. Vannet er turkis og med svært dårlig sikt, så det er ikke mulig å se fisken dessverre. På denne turen så vi kun fire whitetales, Laila var så heldig å se en bjørn, men den ble dessverre borte før vi andre fikk sett den. Da vi nærmet oss Prince George fant vi ut at vi skulle ta en avstikker, veien var bra til og begynne med, men kvaliteten sank betraktelig jo lenger vi kjørte, tilslutt var den gravd over så da tok vi beina fatt gjennom krattskogen for å se på elva. Der vi parkerte var det fersk bjørnemøkk så det var jo litt spennende, ved elvebredden fant vi bjørnespor også, men bjørnen så vi ikke….

Gutta peker på bjørnespor

På tur i skogen:-)

I Prince George var vi så heldige å ligge på et hotell med basseng og vannsklie til guttas store glede, vi har tilbragt mange timer der. I går regnet det hele dagen så da ble det en liten shopingtur, bla på  jakt og fiksebutikk så nå er peppersprayen innkjøpt:-) Vi var og på et enormt kjøpesenter der de hadde det man trenger og mye mer:-) Kunne sikkert tuslet rundt der i flere timer, men ingen av oss var helt klar for det så vi dro tilbake til hotellet og badet vi:-) På kvelden skulle vi kjøre oss en tur for å se etter bjørn, men vi fikk ikke sett noen:-(

 I dag har vi forflyttet oss en del nordover, vi var lysten på mere fjell og sjansen til å se mer grizzly, så vi havnet i en liten by som heter Tumbler Ridge. På turen nordover ble det plutselig mye høstfarger, veldig flott, er ikke det jeg vil kalle fjell rundt her, mer skogkledde åser.  Vi hadde en stopp ved en liten sjø som heter Bear lake, navnet ga jo visse forhåpninger, men nei da ingen bjørn, men derimot fikk Anders se en slags jerpe, den var lite lysten til å ta til vingene så da ble det jo noen bilder…

Anders har tatt bildet:-)

 Har spurt noen av de som bor her, de sier det er mye bjørn rundt her så nå krysser vi fingre for at vi skal få sett flere. Kjørte en tur i kveld, men så kun 8-10 harer. 

 Det blir jo mye kjøring, men gutta i baksetet er stort sett fornøyd, mye av tiden sitter de og kikker ut eller så spiller de DS eller tegner.

Eirik

Anders

 Takker og for alle kommentarer og hilsener vi får, det setter vi stor pris på:-) hilsen Eirik, Anders, Arild og Ellen

Reklamer

6 responses to “vi vender nesa nordover

 1. kule bjørnebilder håper dere håper dere har det bra!

 2. Veldig gøy å lese! Masse fine bilder også 🙂

 3. Det er kjempefint at dere skriver så bra skildringer. Vi følger dere stort sett hver dag. Moro.
  I morgen skal vi på begravelse etter Gunvald Gløtheim. Den er på Drevsjø.
  Vi har fått frostnetter her nå. I morges var det bare å skrape is.
  Det er litt tidlig, synes jeg.
  da venter vi bare på neste rapport. Kos dere fortsatt.
  Siv og Olav

 4. Hei. Morsomt å lese alt dere skriver. Skal gi klassen adressen til bloggen deres, så de også kan følge med. Sender en hilsen til dere alle, men en spesiell en til deg Eirik. Hilsen Hilde (læreren din)

 5. Så artig å lese om hvordan dere har det i canada. Savner dere alle 4:-) dere er jammen tøffe. klemmer fra Lundsbakken

 6. DERE ER VELDIG KULE I SKOGEN
  HILSEN ERIK

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s