Banff til Jasper

Fra Banff gikk veien til Jasper, vi var heldig med været så sikten i fjellene var god. Vi valgte å kjøre veien gjennom Bow valley, og ble ganske optimistiske på sjansen til å se bjørn, da det sto et advarselsskilt om bjørn nesten med en gang.  Men vi kjørte en god stund før vi plutelig så at det sto flere biler i veikanten. Når vi kom dit fikk vi se en svartbjørn som spiste buffaloberrries, noen røde og gule bær. Den var ikke noe opptatt av alle turistene som hoppet ut av bilene og tok bilder av den, var vel på ca 5 meter, en spennende opplevelse:-) Det ble tatt mange bilder.

 

 Ferden videre gikk i fantastiske omgivelser, høye fjell og blågrågrønt vann innimellom. Kan nesten ikke beskrives, må egentlig bare oppleves:-) Det var slik at når man trodde man hadde sett de fineste fjellene, dukket det opp nye med andre variasjoner. Veien gikk over pass på over 2000 meter, man føler seg liten i disse omgivelsene.

Fjell mellom Banff og Jasper

Flotte omgivelse å kjøre i

Dagen endte i Jasper, en by som ligger på ca 1000moh, en typisk ski- og turistby. Her bestemte vi oss for å ligge i to netter.

Søndagen var det fortsatt fint vær, men regnbyger utover dagen, perfekt til å ta en spasertur i byen. Det var mange suvernirbutikker, og relativt stive priser. Byen ligger omkranset av høye fjell.

Gutta i parken i jasper, her bruker de kongler i stedet for bark 🙂

 Utpå ettermiddagen bestemte vi oss for å ta en kjøretur mot et sted som heter Maligne Lake i håp om å få se dyr. Vi kjørte inn til sjøen uten å se noe annet enn et ekorn, men etter at vi hadde snudd fikk vi se en hjort som lå i skogkanten.Etter å ha kjørt noen kilometer til fikk vi endelig se det vi har drømt om, nemlig grizzly! Den sto i skogkanten og spiste buffaloberries. Gutta syns det var kjempetøft og satt med nesa klistra til vinduet, vi andre mer eller mindre hang ut av vinduet med kamera og knipset bilder. Etter en liten stund ble den skremt og sprang av gårde innover i skogen.

Grizzly! Utolig stor opplevelse.

 

Da vi nesten var kommet ned til byen igjen sprang det fire hjort over veien, vanskelig å få gode bilder av dem, men nå fikk Arild blod på tann og fortsatte innover en annen vei i håp om å få se flere. Vi ble belønnet med å komme over en flokk på 8-10 dyr, veldig fasinerende å høre hindene lokke på kalvene og brølene til hjortebukken.

Stor fin hjortebukk, med haremet samlet rundt seg

Nå var vi fornøyde og satte kursen mot hotellet igjen hvor dagen ble avsluttet i det utendørs boblebadet. I morgen går ferden mot Prince George.

Reklamer

5 responses to “Banff til Jasper

 1. Nina M. Gaasø

  Herlige bilder 🙂

 2. anne grethe næverdal adolfsson

  synes det er spennende å lese om deres ferd langt fra Trysil og Norge. Håper dere får en kjempeflott tur og mange spennende opplevelser.
  Ønsker der lykke til i året som kommer. I dag har det forøvrig vært sol og ikke regn til en forandring.

 3. Så spennende dere må ha det. Kan tenke meg at guttene synes det er gøy, både med dyr og bading. Kos dere!!!
  Siv og Olav

 4. oi oi oi, fantastiske bilder, og dere «vasser» i store dyr !! Når begynner jakta ?!? Morro å følge med dere, hils gutta.
  Inger-Johanne

 5. OI GRIZZLY SER KUL UT

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s